Suzuki Baleno 1998: olie versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 71

Hoi
Van de week de linker aandrijf as vervangen en heb een vraag over de olie in de bak.
Vorig jaar is de olie ververst, en nu met het uit trekken van de as kwam de olie eruit lopen.
De auto was aan linker kant omhoog gekrikt dus stond schuin.De olie stopte met eruit lopen omdat het niveau gelijk stond met het asgat.Is het nodig om hier toch olie bij te vullen?Ik meen ooit is gelezen te hebben als je olie bijvult en het loopt uit het asgat is dat genoeg en aangezien de auto schuin stond zal het nu hij weer rechtsstaat ook weer boven het asgat zitten.Te veel olie in de bak schijnt ook weer niet goed te zijn.
gr Peet

Peet45

Geplaatst door Peet45 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Baleno? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Het asgat is NIET het oliepeil...
Aan de zijkant van de versnellingsbak zit de nivoplug, welke vaak ook de vulplug is.
Ik zou het wel weer even bijvullen als de auto rechtstaat.

Peet45 (0), 6 jaar geleden

Afbeelding bekeken van de bak vul opening zit op gelijke hoogte als de steek as.Gooi er toch half litertje bij voor de zekerheid. Bedankt hans voor je reactie.

wimvlasblom (0), 6 jaar geleden

Zoals gezegd net zoveel er bij doen tot het er door de nivo/vulplug uit begint te stromen. Dus niet zo maar een halve liter. Dit gaat je niet eens lukken trouwens.

Peet45 (0), 6 jaar geleden

Dan gaat er waarschijnlijk niets bij omdat de vulplug op de zelfde hoogte zit als de as ,draai voor de zekerheid de plug los kan er nog iets bij merken we het vanzelf wel dan.Maar zat er wel te veel in,aangezien de auto ook redelijk schuin stond naar rechts.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Baleno of stel zelf een nieuwe vraag.