Suzuki Alto 1998: Auto start niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 993

Hallo,

Ik heb laats mijn lichten aan laten staan, iets wat helaas vaker gebeurd omdat het in de ene auto wel automatische uitgaat maar in de Alto uit 98 niet. In het donker en met haastige spoed heb sloot ik dus de startkabels verkeerd aan + op -. Gevolg na +/-20 sec: vonk en verbrand stukje plastiek van de zwarte kabel aan de kant van de ontvangende auto. Snel alles eraf gehaald en weer goed aangesloten maar het kwaad was geschied. Lampen en binnenverlichting gingen wel aan maar geen dashboard en geen start geen geluid bij starten. Aanduwen, geen resultaat.
De volgende dag bleek de 60A hoofdzekering overleden. Deze heb ik vervangen. Op dat moment gebeurde er iets raars. De binnenverlichting ging netjes aan met deur open. Knopje in andere stand maakte een tikkend geluid die rechtsvoor vandaan leek te komen. Ik heb de - pool van de batterij even eraf gehaald en zo gelaten. Zekeringen onder het stuur lijken overigens allemaal nog goed. De volgende dag weer geprobeerd met startkabels. Na 10 minuten was er nog geen teken van leven op geen enkel front. Op dit moment branden zelfs koplamp en binnenverlichting niet meer.

Kabels gecheckt, niets doorgebrand. Ik heb nog niets gemeten en nog geen batterij vervangen. Maar zou het probleem daarmee opgelost zijn? Graag advies.

DWightx

Geplaatst door DWightx (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Zou de accu eerst buiten de wagen opladen,en vervolgens de dynamo controleren (los koppelen en controleren of de d+ geen sluiting maakt met massa) Er is een grote kans dat de dioden in de dynamo de geest hebben gegeven door de ompoling.
De elektronische componenten,motor ecu,radio,e.d. houden niet zo van verkeerd om aansluiten,soms beveiligd met een sper diode,soms niet ,dus het is afwachten.
ik zou ook geen starthulp gebruiken ,kans op schade aan de donorauto
succ 6

DWightx (0), 6 jaar geleden

Auto doet het weer. Accu was helemaal leeg en mijn startkabel was niet goed meer. Bedankt!

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

ok. bedankt voor de feedback

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.