Suzuki Alto: Temperatuur meter stijgt niet.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Vandaag aan een suzuki alto gewerkt. Deze kwam niet op temperatuur en de kachel werd niet warm. Dus dacht snel klaar te zijn met het wisselen van de thermostaat. Helaas was dat niet oplossing. Na het ontluchten gaf de meter nog steeds weinig tot niet aan. Ook de kachel werd niet warm. Toen de kachelradiator doorgespoeld en weer ontlucht. Motor komt mooi op temperatuur, slangen worden heet. Nu doet de kachel het wel. Maar de meter geeft nog steeds niets aan. Wel slaat de ventilator aan als die te warm word. Nou was ik op zoek na de sensor voor de Meter op het dashboard. Diegene die op de thermostaat huis zit is voor de ventilator. Thans als ik deze eraf trek slaat de ventilator aan. Nou zag ik een loze enkelaardige kabel links over de distributie deksel lopen en dacht dat de kabel dan los lag. Maar kan daar nergens een sensor vinden.
Vraag: waar hoort de sensor te zitten voor de temperatuur meter binnen. En is het idd die een aardige kabel links op het blok als je ervoor staat. Of is de sensor op het thermostaat huis ook voor de meter binnen. En zal het probleem in de tellerkast zitten.

Mvg Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Alto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

240Bas (0), 6 jaar geleden

De koelvloeistoftempratuursensor heeft inderdaad 1 aansluiting (voeding). Massa via schroefdraad in het motorblok. De sensor zal ongeveer in het midden van je blok zitten. Misschien dat je deze kunt proberen door te meten?

Fred. (0), 6 jaar geleden

Hoi Bas, zit die dan bij de uitlaatspruitstukzijde of aan de achterzijde van het blok. Zoals ik al aangaf heb een kort kabeltje gezien dat over de distributie deksel loopt richting uitlaatspruitstuk met een klein zwart stekkertje, Maar deze is te kort om na het midden van het blok te komen. En zit deze sensor dan in het blok vast of daadwerkelijk in een koelvloeistof kanaal in het blok. Want ik zie geen sensor. Wel loze gat met schroefdraad. Niet dat dat het gat voor de sensor is en deze gewoon ontbreekt.

Mvg Fred

240Bas (0), 6 jaar geleden

Beste Fred, ik ben niet heel bekend met deze motoren. Ik weet niet de exacte locatie van de sensor, maar ik denk niet dat deze aan de uitlaatspruitstukzijde zit. Eerder onder je inlaatspruitstuk.

De tempratuursensor zit in de zijkant van het blok geschroefd. Visueel is een zeekant met een stekker zo. Op internet zijn hier genoeg plaatjes van te vinden.

Fred. (0), 6 jaar geleden

Oké bedankt voor je bericht. Ga morgen nogmaals op zoek erna. 👍

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Alto of stel zelf een nieuwe vraag.