Suzuki Wagon R 2004: Fluittoon vanaf 40km/u

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 69

Beste mensen,

Ik heb een Suzuki Wagon R+ 1.3 uit 2004 die tijdens het rijden een hoge fluittoon gaat maken. Het begint pas bij 40km/u en de fluittoon wordt hoger in toon en het volume wordt ook harder naarmate ik harder ga rijden. Het gekke eraan is dat het lijkt alsof het aan het gas geven gekoppeld is want als ik het gas loslaat dan verdwijnt de fluittoon meteen. Zodra ik weer gas geef is de fluittoon meteen weer terug. Heeft iemand hier ervaring mee en weet wat het is en hoe dit op te lossen want het is wel een erg irritant geluid de hele tijd tijdens het rijden!

PS: de versnellingsbak is net gereviseerd dus dit kan het niet zijn.

RobertF

Geplaatst door RobertF (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Wagon R? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

limbra (315), 6 jaar geleden

een geluid vanachter de p.c. beoordelen is lastig (maak indien mogelijk een filmpje met geluidsopname en plaats deze hier op de site).
Aangezien het geluid verdwijnt zodra je het gas los laat, kan het dus geen rijwind zijn of iets wat gaat fluiten door de rijwind,
Ondanks dat de versnellingsbak pas gereviseerd is was dit wel het eerste waar ik aan dacht, dus doorstrepen van de zoeklijst zou ik de versnellingsbak nog niet ,

Laat eventueel eens een monteur van de garage meerijden, misschien kan deze het geluid lokaliseren .

RobertF (0), 6 jaar geleden

Dank je wel voor je reactie!
Ik heb er nog iemand na laten kijken en het komt waarschijnlijk toch uit de versnellingsbak. Ik laat er binnenkort 2 versleten tandwielen in vernieuwen en dan moet het waarschijnlijk weg zijn! Ik laat het nog weten!

henk veer-1 (0), 5 jaar geleden

Is het probleem opgelost? Ik heb n.l. hetzelfde euvel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Wagon R of stel zelf een nieuwe vraag.