Suzuki Vitara 1998: koppelingsproblemen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G16B

Mijn auto schakelt heel moeizaam in zijn 1 en/of 2. Bij een warm gereden motor heb ik hier geen last van. Bij een koude motor doet het probleem zich voor, maar dan ook niet altijd. Het is zeer wisselend. Soms krijg ik de versnelling bijna niet in zijn 1 of 2 en maakt het achteruit schakelen vreselijke herrie & frictie. Het volgende moment kan de versnelling bij wijze van spreken met 1 vinger in zijn 1 worden gezet. Ook al naar de garage geweest. Die heeft de koppelingskabel aangedraaid waardoor de koppeling beter loskomt, dit hielp 2 weken. Nu komen de schakelproblemen weer terug.
Wie weet wat het probleem is?

WSchipper

Geplaatst door WSchipper (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Vitara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

De koppeling komt (soms) niet vrij. Daar zijn een helie serie oorzaken voor te bedenken, maar in ieder geval moet de Versnellingsbak verwijderd worden zodat het inwendige geinspecteerd en wat nodig vervangen kan worden.
Vermoedelijke defecten: defecte drukgroep en koppelingsplaat: Vette koppelingsplaat: Zwaar gaande plaat op priceas: vervormde bedieningsgaffel. enz.enz.
Waarschijnlijk heeft de garage vastgesteld dat de bedieningskabel niet gerafeld is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Vitara of stel zelf een nieuwe vraag.