Suzuki Ignis: Piepende achterrem

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1200

We hebben een Suzuki ignis uit 2017 nieuw gekocht en vanaf het begin piept de rechter achter rem. Het betreft een trommelrem. Navraag bij Suzuki blijkt het een bekend euvel te zijn maar een oplossing hebben ze niet aangezien er te weinig mensen last van hebben.
De dealer krijgt ook geen respons van suzuki

Graag tips zodat we wat verder kunnen zoeken

sandervs

Geplaatst door sandervs (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Ignis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Ik ga er van uit dat de piep alleen hoorbaar is tijdens het remmen? Het is een reeds lang bestaand probleem. De remvoering werkt net als een strijkstok op de snaar van een viool op de remtrommel. De trommel is dan het klankbord. Door de oppervlakte van de voering te veranderen is het geluid te verminderen. b.v. schuine kanten aan de zijkant of op de kop van de voering maken, ook groeven diagonaal in de voering vijlen kan effectief zijn. Zorg er wel voor dat er links en rechts dezelfde hoeveelheid materiaal wordt weggevijld. Bij normaal gebruik zal de levensduur van de remvoering oeldoende blijven. Door de raakvlakken aan de zijkant van de schoenenalsmede dezelfde plekken op de ankerplaten te behandelen met viscoteneverminderde de trilling, dus de piep. Het is wel zo dat bij verschillende auto´s de ene methode meer effect had dan een andere. Uit ervaring wisten wij bij welk model we welke methode moesten toepassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Ignis of stel zelf een nieuwe vraag.