Suzuki Samurai 1992: erge trilling in tussenbak

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G13BA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 51

Hallo iedereen. Ik heb een suzuki samurai uit 1992. Leuk autootje maar er zit een enorme trilling bij het optrekken het ergste in de 2 e versnelling, maar ook in 1 en 3. bij n hoger snelheid ( >70 km /u vrijwel weg, wel hoge weerstand ). Met name in de pook van de tussenbak manifesteert deze trilling zich.
Aandrijfas voor- en achter afwisselend losgehad, dus alles vanaf tussenbak naar aandrijflijn heb ik uitgesloten. Gereviseerde tussenbak gemonteerd, probleem blijft bestaan. Er zit geen speling in eerste aandrijfas, kruisjes zijn ok, spline as is gaaf. Voor en achter aandrijfas zijn nieuw, met dubbel kruis koppeling i.v.m verhoogd. de diverse hoeken van de kruisjes zijn niet overdreven groot.

Lijkt mij zo, dat alleen nog maar de uitgaande as van de versnellingsbak, of het lager van de versnellingsbak de boosdoener kan zijn?
Graag jullie visie hierop, meerdere garagehouders hebben er al naar gekeken en we komen er niet meer uit.

groet, Martijn

martijn van de kleut-1

Geplaatst door martijn van de kleut-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Suzuki Samurai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1595) PRO, 5 jaar geleden

Kruisstukjes staan wel in lijn ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Suzuki Samurai of stel zelf een nieuwe vraag.