Toyota Avensis: 2003 Avensis 2.4 Automaat schiet uit versnelling.

Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 VVT-i Automaat

Beste troubleshooter,

Vandaag reed ik met mijn vader in z'n Avensis 2.4 Executive Automaat, toen deze plotseling bij het over schakelen naar zijn 3e 'versnelling' eruit leek te schieten. Er was voor ongeveer 5 seconden geen aandrijving meer, hierbij was er een soort schurend/ratelend geluid hoorbaar uit het vooronder. De motor reageerde niet op gas en bleef stationair draaien. Vervolgens leek de automaat zich - met een redelijke schok - weer te hervatten. Voor de rest kreeg ik geen meldingen op het dashboard te zien en de auto reed vrolijk weer verder.

De auto (ong. 160k op de teller) is Toyota-dealer onderhouden, wel wordt er regelmatig lange afstanden (ong. 3 duizend per jaar) gereden met caravan. Hiervan is de dealer op de hoogte. De automaat schakelt bij rustige rijstijl schokvij en soepel, ietswat stoterig bij (volgas) accelereren.

Kan iemand mij vertellen of dit uit de versnelling schieten ernstige gevolgen kan hebben voor de automaat, of gebeurt het wel eens dat een automaat even de weg kwijt is? Of zijn dit tekenen voor een versleten transmissie?

Alvast mijn dank voor de reacties.

robert_103

Geplaatst door robert_103 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

robert_103 (0), 11 jaar geleden

Update: Heb tips gekregen van de Toyota dealer over het controleren van de transmissievloeistof, en kwam ik er achter dat deze compleet zwart en verbrand was. Nieuwe vloeistof heeft het probleem opgelost.

robert_103 (0), 6 jaar geleden

Probleem is opgelost, nieuwe transmissie vloeistof deed wonderen. Automaat reageerde weer allert en schakelde weer soepel. Auto is met 200+k kilometer verkocht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.