Toyota Camry: Auto start niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Auto heeft enkele dagen stilgestaan, en het heeft gevroren. Als ik start is er een ratelend/ritselend geluid te horen maar verder gebeurd er niets. De accu lijkt gewoon goed. Mijn eerste indruk is dat het met de vorst te maken heeft. Kan er iets vastgevroren zitten, of zijn er nog andere mogelijkheden?

Heeft tot nu toe goed gelopen, het geluid heb ik nog niet eerder gehoord.

camry24

Geplaatst door camry24 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Camry? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Eerst een goeie accu proberen, of starten met een 2e accu.
Als de auto loopt even meten over de accupolen; bij stationair moet je tussen 13,8 en 14,4 volt hebben

camry24 (0), 11 jaar geleden

Ja, heb ik wel aan gedacht omdat de motor altijd net wat minder snel aanslaat als die in mijn vorige Camry 2.2. Het zou de accu mogelijk toch kunnen zijn. Wat ik echter raar vindt is dat de ruitenwisser gewoon goed werkt, en dat er ook wel iets lijkt te draaien (ratelen/ritselen) normaal zou ik zeggen dat je een klik hoort.

camry24 (0), 11 jaar geleden

Hans

Was inderdaad toch de accu. De zon heeft een poosje op de auto gestaan, en nu sloeg hij op het nippertje aan. Ga een nieuwe halen.

Bedankt.

Cees

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

De aansluitingen van de accu schoonmaken en goed vastzetten wil ook weleens helpen. Door temperatuurverschillen kunnen de aansluitingen zichzelf loswerken.

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Nou,zet er maar een nieuwe accu in.

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Dat zei Cees al...zie #4

Nico8119 (0), 11 jaar geleden

Als de aansluitingen vies zijn dan lost een nieuwe accu het probleem ook op. Mijn ervaring bij slecht starten is dat het schoonmaken of vastzetten van de accu aansluitingen voldoende is. Dat is een klein klusje en als dat het probleem oplost dan ben je goedkoop en snel weer op weg.

Hans4040 (310) PRO, 11 jaar geleden

Probleem is opgelost; Cees koopt een nieuwe accu en klaar is Cees....

Het heeft geen zin om nog verder te speculeren.

camry24 (0), 5 jaar geleden

Gereed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Camry of stel zelf een nieuwe vraag.