Toyota MR2: problemen bij aankoop Mr2

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 103

Beste forumleden,

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Bart, 30 jaar en ik woon in Pijnacker.
Een aantal weken geleden ben ik samen met mijn vriendin gaan kijken naar een Toyota Mr2 Generatie 3. Leuke auto en rijd erg fijn. Helaas blijkt dit fijne toch wel erg kort te duren. Al gauw merkte we dat er wat mis was met de versnellingsbak. Hij wilt niet goed in zijn 3e versnelling en nu blijkt dat de synchros versleten zijn. Aangezien een revisie een dure grap is, hebben we ervoor gekozen een 2e hands bak te kopen. Deze zit nog niet geinstalleerd. We hebben eerst de versnellingsbak olie verwisseld voor nieuwe om te kijken of dat misschien hielp en dan weet je zeker dat er voor die korte periode toch goede olie in zit. We hebben ook gelijk de motorolie plus filter vernieuwd voor een goede olie.
Nu 500 km later merkte mijn vriendin dat er een vreemd geluid uit de motor ruimte komt. Het klinkt een beetje blikkig. Klinkt niet goed dus. Olie gechecked en er blijft niet eens olie aan de stok hangen. We hebben ook geen olie op de grond liggen waar we parkeren (vaste parkeerplaats). Ik vind dit erg vreemd en het lijkt er toch wel op dat we misschien iets gekocht hebben wat niet in orde is. Uiteraard balen we hier flink van. Hebben jullie misschien een verklaring?

Ik hoor graag van jullie.

Groeten,

Bart

Bartmr2

Geplaatst door Bartmr2 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota MR 2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

Als na 500 kilometer rijden er al zo veel olie verbruikt is, dan heb je het over een verborgen gebrek.
Ik zou de auto terug geven en mijn geld terug eisen. Daar heb je waarschijnlijk wel een advocaat bij nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota MR 2 of stel zelf een nieuwe vraag.