Toyota Celica: Motor ploft ( back fire ) en valt stil

Bouwjaar: 1992, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4A-FE, Motorinhoud (cc): 1587, Vermogen (kw): 77

Mijn oldtimer Toyota Celica loopt op LPG. Als hij koud gestart wordt is er helemaal geen probleem maar als hij warm gestart wordt start hij wel dadelijk maar valt hij na een 15 sec uit.
Wat gepaard gaat met een kleine plof in de uitlaat. Bij het terug starten slaat hij pas na een 5-tal seconden aan en valt dan na X-tijd niet meer uit. Als je met warme motor achteruit rijdt en dan terug vooruit wil rijden valt de motor ook regelmatig uit. Er zit pas een volledig gereviseerde motor in maar de vorige motor had hetzelfde probleem. Op benzine loopt hij zonder storingen. Er zijn al enkele nieuwe ontspanners geplaatst maar dat geeft geen verbetering.
Het is precies of de motor verzuipt. Ook snap ik niet waarom bij warme motor op benzine moet gestart worden. Kan de regeling die de ventielen aanstuurt anders afgesteld worden?
Is het mogelijk om als de automatische choke uit is om meteen te starten op LPG?
Er staat nu ook een uitlezing van de hoeveelheid LPG in de tank met 5 of 6 Ledjes. Die werkt trouwens goed maar zijn er nog andere modellen te koop in de handel? En waar?

Anda

Geplaatst door Anda (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Celica? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

voyager (0), 7 jaar geleden

Dat afslaan bij vooruit rijden had ik destijds op mijn Carina E uit 1995. Weliswaar een andere motor. Maar daar was de oorzaak een gebroken kabel naar mapsensor. De sensor was op de schutboard en de bekabeling liep vanaf de motor.Dus bij vooruit rijden werd er aan de kabel getrokken als het ware.Bekabeling toen vast gesoldeerd en opgelost bij mij.
Wat bij jou precies is aan de hand, zal uitgezocht moeten worden.
De lpg kan niet anders dan op benzine starten. Om de benzinegedeelte intact te bewaren en start makkelijk te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Celica of stel zelf een nieuwe vraag.