Toyota YARIS: Constante fluittoon in hogere versnellingen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2SZ-FE, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 64

Wat me sinds kort opvalt is dat rijdend in de 5e versnelling tussen de 90 en 95 km per uur ik een zachte normale fluittoon hoor. Niet direct maar na ca 10 km rijden. Klinkt precies zo als je zelf fluit. Heldere toon, niet hees of ratelend. Het geluid is echt zacht ! en verdwijnt als ik de koppeling intrap. Sturen heeft geen invloed. Geluid komt niet van de wielen/banden; eerder vaagweg vanonder de motorkap. Frequentie verandert niet met de toeren. Nou ik het geluid ken hoor ik het ook in de 4e maar dan is het wel heeeeeel zacht. Als je de auto niet kent, dan zal men dat niet horen in de 4e

Ik zit nog in Bovag garantie. De monteur hoorde het ook in een proefrit. Echter het is maar de vraag of ze iets kunnen vinden omdat de "storing" zo vaag en gering is. En maar iets op de bonnefooi aanpassen in de drukgroep of een versnellingsbak lager is nou ook weer zo wat. Ze hebben wel de bakolie vervangen. Werd het niet beter van, maar monteur zegt dat dit eerst enige weken moet "indraaien" :shock:

Iemand enig idee...? Zou sneu zijn als mijn versnellingsbak net na de garantieperiode kapot gaat.

rdol

Geplaatst door rdol (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.