Toyota Avensis: Dashboard lampjes VSC en VSC off blijven branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1AZ-FSE, Motorinhoud (cc): 2000

Sinds zaterdag blijven de VSC en VSC off lampjes branden tijdens het rijden. Het betreft een Toyota Avensis T22 uit 2002 met 1AZ-FSE VVTi motor.
Ik stond gisteren voor het stoplicht toen ze opeens aan sprongen. Tegelijkertijd ging de motor ook erg moeilijk stationair draaien.
Tegen het afslaan aan. Na het contact uit te hebben gezet en weer aan loopt de motor weer goed alleen blijven de beide lampjes branden.
Ik merk nu nix aan de auto. Hij rijdt verder prima en de motor loopt en trekt goed zonder bijgeluiden of zo. Ik heb de min pool een tijd van de accu gehaald omdat ik wel eens heb gelezen dat je zo de electronica reset. Dat heeft niet geholpen.
In het boekje staat bij deze foutmelding dat ik naar de dealer moet gaan.
Dus de de auto aan de diagnose gehad en het blijkt een communicatie storing tussen ABS en motormanagement, de code ben ik verdorie vergeten op te schrijven.
Het waren er 2 waarvan 1 gewist kon worden.
Het lijkt dus geen ramp maar ik ben wel bang dat de garage waar ik hem ingeruild heb nu een reden heeft om te gaan zeuren over het inruil bedrag.
Het probleem komt wel heel ongelegen aangezien ik de auto dus net heb ingeruild op een Avensis T25 en ik dus niet zo veel zin heb in kosten maken.

Misschien dat iemand me tips kan geven om er zelf nog wat aan proberen te doen?
Stekkers nalopen op corrosie is het enige wat mij zo te binnen schiet.
Anders moet ik alsnog de man gaan bellen waar ik de andere auto heb gekocht om het euvel te melden.....

appie26

Geplaatst door appie26 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.