Toyota STARLET: Homokineet links vervangen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4E-FE, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Ik moet de linkse homokineet vervangen en ga dus zoeken op internet voor een nieuwe. Helaas blijkt daar een ergerlijk spelletje te worden gespeeld door de internetaanbieders. Heel veel geschikte homokineten voor weinig geld. Maar zodra je die goedkope gaat bestellen en vooraf vraagt naar de levertijd blijken ze dan net op dat moment niet meer op voorraad te zijn en is de ongewis tussen 1-2 weken terwijl op de website staat 4-6 dagen. Al die vercshillende internetaanbieders blijken dan allemaal terecht te komen of onderdeel te zijn van autodoc in Berlijn. Doodat de goedkope onderdelen niet vooradig zijn proberen ze dan een duurder te verkopen. Eigenlijk een vorm van bedriegen.
Nu heb ik een homokineet besteld die volgens opgave vooradig is maar op de specificatie staat EXCLUSIEF SLEUF IN BINNENDEEL. Kan iemand mij vertellen wat dat dan is die sleuf in binnendeel?
Bedankt alvast.

ojhekcireg

Geplaatst door ojhekcireg (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou de oude eerst demonteren, dan kan je vergelijken.
Het is ook belangrijk of de auto ABS heeft of niet..

daandc (0) PRO, 7 jaar geleden

Gewoon een complete as op de sloop halen is goedkoper en makkelijker en zal ook jaartjes mee gaan.

En wil je perse een nieuwe gewoon naar een parts dealer gaan die zijn niet altijd duurder dan internet vaker meegemaakt dat hun onder de prijs kunnen doorgaan en je krijgt de juiste homokineet geleverd.

ojhekcireg (0), 7 jaar geleden

Hallo, ik vroeg niet waar ik een homokineet moet kopen. Een komplete as bij de sloper kost mij 50 euro en dan moet ik maar afwachten in welke staat die is. Ga ik die zelf afhalen kost ie mij 70 euro. Koop ik een homokineet hier in de winkel kost hij 106 euro. Dus neem maar aan dat ik best wel heb overwogen wat het handigste is. Ik heb nu een homokineet besteld voor 53 euro.+ 2 nieuwe remschijven en remblokken. Voor dat pakketje ben ik hier 250 euo kwijt en nu heb ik alles nieuw voor 100 euro. Of het geweldige kwaliteit is weet ik niet maar met 235 km op de teller en de leeftijd neem ik aan dat er niet nog eens 100.000 weggereden wordt.
Aan de hand van de afmetingen is een kineet met en zonder ABS hetzelfde met uitzondering van de tandnering met 48 tanden. Vraag is of die tandenring ergens raakt als je geen ABS op de auto hebt.
Ik vraag dit omdat ik denk dat mogelijk iemand voor mij dat al eens aan de hand heeft gehad. Dus graag reageren op hetgeen ik vraag. Dan zal ik later mijn ervaring hier plaatsen. Worden er ook anderen wijzer van.
Eerst demonteren en dan vergelijken is geen optie als die nieuwe besteld wordt via internet. Dus was mijn concrete vraag welke sleuf in het binnendeel zou kunnen bedoeld worden.
Tevens wil ik opmerken dat het aanbod bijna altijd voor auto;s met ABS is en zelden eentje te vinden is zonder ABS. Terwijk ik 2 Starlets heb van 96 en 98 zonder ABS. Alles bij elkaar is het een beetje een onduidelijke bedoening bij de Toyota's want er komen steeds onderdelen aan bod welke via het kenteken geselecteerd worden. Vandaar dat ik dacht ik vraag het eens bij Problemcar. Maar helaas wordt ik daar dus ook niet wijzer van.
Ik kan natuurlijk ook de auto naar de garage brengen om te laten repareren maar dan zit ik hier dus helemaal voor niets mee te doen.

ojhekcireg (0), 6 jaar geleden

Intussen is de homokineet vervangen evenals de remschijven en remblokken. Helaas heb ik niet vast kunnen stellen of voor dit model ook remschijven en homokineten voor ABS geschikt zijn voor model zonder ABS (mijn Starlet heeft geen ABS maar 90% van de aangeboden onderdelen zijn voor auto's met ABS, waardoor het aanbod zonder ABS nogal klein is) Ik denk toch dat onderdelen voor ABS ook geschikt zijn voor auo's zonder. Helaas heb ik slechte ervaring met webwinkels die uiteindelijk allemaal uitkomen bij autodoc in Berlijn. (gewoon even goed op de site kijken) Ik kreeg een ander merk remblokken en schijven dan ik besteld had. (ze pasten wel) En ze tonen wel 30 homokineten maar konden er geen leveren die rond de prijs tussen 25 en 40 euro zat. Die heb ik dan maar bij een Nederlandse leverancier besteld en die was er binnen 2 dagen. M.a.w. het wordt opletten met die onderdelen webwinkels.

ojhekcireg (0), 6 jaar geleden

Voor mij mag deze topic gesloten worden. Heb eerder vergeten dit aan te vinken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.