Toyota VERSO: Toyota Verso 2012 claxon werkt niet

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1AD-FTV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 93

Ik heb een Toyota Verso 2012 diesel en daarvan werkt de claxon niet meer claxon en zekeringen zijn goed dus waarschijnlijk de contacten in het stuur niet. Weet iemand of dit door mij zelf op te lossen is? Kan ik zelf het stuur openen om de contacten te controleren en waar moet ik rekening mee houden?

fwawer

Geplaatst door fwawer (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Je zal alleer je het stuurwiel wilt losnemen eerst even de accu ontkoppelen tegen het spontaan uitkomen v.d airbags.

Er is wel wat sleutel kennis vereist .

fwawer (0), 6 jaar geleden

Dank je wel. Klinkt toch wat ingewikkelder dan ik dacht. Toch maar even langs de dealer gaan dan. Hebben ze hier veel werk aan? Dit i.v.m. de kosten.

kaleido 1 (980) PRO, 6 jaar geleden

Ligt er aan wat de oorzaak is , de claxon zelf kan defect zijn , is wel zelf te controleren , je kunt controleren of je voeding en massa hebt bij de claxon.
Er kan een breuk zitten in het contactlint achter het stuur enz. dus kosten kunnen gering zijn of in de papieren gaan lopen , dat weet je pas als je weet wat de oorzaak is.

fwawer (0), 6 jaar geleden

Dank voor je reactie. Geen spanning op de claxon en ook de zekering is goed. Dus lijkt mij dat het toch bij het stuur moet zitten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.