Toyota Yaris: Koelvloeistoflampje gaat uit

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 11

Beste leden,

Vlak na het wegrijden verdwijnt het groene teken van het koelvloeistof/temperatuur bij mijn Toyota Yaris. Dit groene lampje is vlak hiervoor tijdens het starten van rood naar groen gesprongen wat ook hoort. Alleen verdwijnt dit tekentje na een minuut van de dashboard.

Als ik de auto dan uitzet en daarna wil starten blijft het temperatuurlampje rood en verdwijnt. Terwijl het lampje normaal van rood naar groen toespringt. Als ik de auto vervolgens na een half uur aanzet dan springt het lampje wel van rood naar groen. Maar dan verdwijnt het groene lampje weer van de dashboard.

Tot slot zit er voldoende koelvloeistof in en heeft de auto geen koelvloeistof verloren. Heeft iemand enig idee wat er kan zijn?

JohanDerksen

Geplaatst door JohanDerksen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Is het niet de bedoeling dat het lampje weer uitgaat dan..?

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Is een producteigenschap dit doen ze allemaal .

In het begin bij het contact aan/ motor uit is ie rood

Bij het lopen van de motor laat ie zien dat de motorkoud is daarna gaat ie uit en als ie dan rood wordt dan is er stront aan de knikker.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.