Toyota AVENSIS: Auto trilt regelmatig bij stilstand, maar niet constant

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1AZ-FSE, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hoi,
Ik hoop dat ik hier wat advies kan inwinnen voordat ik naar de Toyota dealer ga voor reparatie.
Al enige tijd heeft mijn auto last van wat heviger trillen bij stilstand, Dit is niet constant, maar komt regelmatig voor.
Allereerst wil ik er wel even bij vermelden dat de auto altijd zeer goed is onderhouden , ook door de vorige eigenaar. De benodigde beurten zijn keurig vastgelegd en de facturen zitten er ook nog bij.
In november heb ik daarop nog een kleine beurt laten doen.
Deze trillingen had ik al voor de beurt in November.
Nu is het zo dat de trillingen stoppen wanneer ik weer gas geef.
Ook lijkt het soms alsof de motor lijkt uit te vallen bij stilstand.
Ook heb ik soms last van trillingen bij c.a. 80 km. Het lijkt dat net alsof ik met een lekke band rij of op een weg met hobbels. Dezelfde trillingen ontstaan bij c.a. 110/120 km p/u. Het lijkt dan ook alsof de auto naar een bepaalde kant af wil wijken. ( kan dus zijn dat de banden uitgebalanceerd moeten worden ), echter
ik heb ook dat wanneer ik terugschakel naar de 3e versnelling ( en alleen de derde versnelling ) de koppeling het beroemde tandenpoets geluid maakt.
Dit is niet altijd zo, maar meestal wanneer ik snel moet terugschakelen naar de 3e versnelling.
Ik ben al bij een garage geweest, die vermoedden dat het met de koppeling te maken kan hebben, maar zij kunnen mij daarbij niet helpen.
Uiteraard is dit een plausibele verklaring , echter na onderzoek zijn er voor trillingen meerdere oorzaken mogelijk.
Mijn auto maakt geen piepende geluiden zover ik weet. Ik heb net nog even op internet gezocht wat je kan doen om na te gaan of het vliegwiel defect is of niet en zal nog testen met de deur open wat voor motor geluid mijn auto maakt bij starten en uitzetten.
Maar ik zie heel veel uiteenlopende berichten voor het trillen.
Vervuilde luchtfilters. Motorcilinders.Uiteraard hoop ik niet op het vliegwiel gezien dat een vrij dure uitgave is.
Ik vroeg mij af wat jullie gedachte is voor een mogelijk oorzaak van het trillen.

Zeker is dat ik ermee naar de garage moet om het te laten checken.

In ieder geval alvast bedankt voor jullie input.

Sariah

Geplaatst door Sariah (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.