Toyota Avensis 2006: verlies koelvloeistof

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 2.0, Motorinhoud (cc): 1998

Ik heb een vraag. Ik kan een nette avensis 2.0 benzine uit 2006 overnemen van een particulier met 100.000 km op de teller. Nu viel mij op tijdens de bezichting dat het koelvloeistof tankje bijna leeg was. Wel was de kleur nog mooi rood.
Kan deze vloeistof zomaar verdampen of moet ik toch denken aan een lekke koppakking?

De huidige eigenaren hebben de auto al 8jr in bezit en in onderhoud bij een monteur in de familie. Deze monteur geeft het volgende aan:

Er is geen sprake van lekkage. Het reservoir legt een lange weg af en zolang er van bovenaf
nog koelvloeistof te zien is, is het goed. Het is een gesloten circuit zoals dat genoemd wordt en er kan eigenlijk geen vloeistof weglekken. De vloeistof zet ook uit als de motor en vloeistof warm worden en het niveau komt dan weer hoger uit.

Ben benieuwd naar jullie mening / advies

Rogier123

Geplaatst door Rogier123 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Het verhaal van de monteur klopt het is een overlooptankje om het overtollige koelvloeistof bij een warme motor op te vangen .

Deze wordt bij afkoelen weer leeggetrokken .

Echter doe ik de radiateur vullen en ontluchten dan gooi ik ook altijd een scheut vloeistof in het tankje zodat het niveau tussen low en high staat .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.