Toyota Corolla: Toyota Corolla 1.4 D4D tuning aangewezen?

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1400

Hallo,
Supertevreden ben ik over de Corolla sedan 1.4 D4D met 90 pk. Meestal gaan wij met twee en onze bagage en twee fietsen op reis, geen problemen.
Echter als wij er met vier volwassen personen én hun bagage inzitten merk ik dat ik bij hellingen vaak moet terugschakelen naar vierde en dat hij het wat moeilijk heeft.
Nu zijn we van plan om volgende zomer naar zuid Frankrijk te reizen met vier volwassenen, bagage én twee fietsen op het rek.
Theoretisch is hij niet overladen maar ik vraag me af of hij wat meer "ademruimte" zou kunnen krijgen door Bvb een soort tuning van de D4D??
(Chiptuning? Ecu tuning?)
Is deze optie het overwegen waard of volledig af te raden, ik wil niet dat de motor risico loopt en ben zeker geen bestuurder die de motor tot het uiterste drijft voor topprestaties.
Alvast bedankt voor reacties inzake tuning van de 1.4D4D van Toyota.

WUW

Geplaatst door WUW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

daandc (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik denk dat er op gebied van tuning weinig te vinden is toyota is moeilijk te benaderen (lees heeft de boel behoorlijk dichtgetimmerd )

Als je echt iets meer pit wil dan zal je een zwaardere motor moeten nemen .

WUW (0), 6 jaar geleden

Tjah. Een zwaardere motor ga ik niet doen , heb ooit met een 2.0 D4D avensis gereden, niets op aan te merken maar de Corolla 1.4 vind ik een zalig motortje. Ik blijf ermee rijden tot men de dieselrijders in het openbaar gaat lynchen , zoals men in de middeleeuwen met "ketters" deed...

Goede nieuws is dat ondertussen de reisplannen gewijzigd zijn en dat er een oplossing gevonden is voor het "overladingsprobleem"...

WUW (0), 6 jaar geleden

Zoals eerder gemeld verdiep ik me niet verder in tuning van de 1.4D4D motor. Het "probleem" is opgelost omdat we minder gewicht meenemen volgende grote reis.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.