Toyota Corolla Verso: koppeling dood?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Vanochtend om te bellen auto aan de kant gezet. Vervolgens weer gestart, koppeling ingetrapt en we hoorden een vreemde kloenk. Daarna bij draaiende motor kon ik zonder de koppeling in te trappen alle versnellingen kiezen. Bak dus niet vast, maar kwam niet in de versnelling ook al stond ie er in.

Wat kan dit zijn?

rickcuijpers

Geplaatst door rickcuijpers (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

De koppeling wordt hydraulisch bediend. Als het pedaal gewoon bovenin staat (dus niet ingetrapt) is dat het niet. De versnellingsbak van de Corrola Verso heeft een bediening met twee kabels. Er zou een gebroken kunnen zijn, uit de houders zijn geschoten of ....? Dat is dus (laten) controleren.

rickcuijpers (0), 6 jaar geleden

Bij het slepen zojuist rare geluiden bij rechtdoor en naar rechts, links werd het stil; probleem opgelost: gebroken aandrijfas links voor. Hoe dat kan....

atte (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja, dat is voor een (neem ik in jouw geval aan) normale gebruiksauto (geen race- of rallybolide) redelijk bijzonder.

rickcuijpers (0), 6 jaar geleden

Redelijk bizar inderdaad. Gewoon bij het wegrijden (dus geen schade verder). En fijn dat het bij ons in de buurt gebeurde en niet op de vakantie in Frankrijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.