Toyota FJ Cruiser 2007: Irritante piep bij laag niveau LPG tank

Bouwjaar: 2007, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 4000, Vermogen (kw): 178

Hallo,
Mijn Toyota FJ Cruiser uit 2007 met een VSI gas installatie van Prins (uit 2008) begint met piepen wanneer er nog ongeveer 10 liter LPG aanwezig is (van de max. 80% vulling).

Wanneer ik op de knop op het LPG kastje druk (en dus overschakel naar benzine) stopt het piepen. Of wanneer ik LPG tank uiteraard.

Dit is een hele harde irritante piep. Kan ik deze beeper/zoemer misschien uitschakelen en alleen een lampje laten knipperen?

Ik vond op internet dat er modellen zijn met een externe beeper en een geïntegreerde. Ik weet niet welke ik heb. Hier is een afbeelding van het kastje.
Alvast bedankt voor uw reactie.

ToyotaFJCruiser

Geplaatst door ToyotaFJCruiser (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota FJ Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Het voorkomen van de irritante beeper is simpel. Goed gebruik is om bij ongeveer een kwart tank te gaan tanken, zowel voor gas als benzine.Je voorkomt daarbij ,dat je pomp er aangaat en je leidingen blijven schoon.Daarbij sta je nooit zonder.Ik weet dit klinkt badinerend,maar vraag maar aan de dealer c.q garage.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

En opgelost.
Ferry

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Op deze site is het wel de bedoeling dat een wel of geen oplossing wordt vermeld.
Ferry

ToyotaFJCruiser (0), 5 jaar geleden

Excuus voor de late reactie.

Dit is niet echt een oplossing die Ferry voorstelt, maar een 'work a round'. Ik kan maar ongeveer 300 km rijden voordat hij begint te piepen, dus dat is echt snel.

Ik heb liever dat een lampje zou knipperen bij laag niveau, maar dat wordt lastig.

Dus ik ga nu een weerstand tussen tussen de draad naar de zoemen solderen, zodat deze op een zachter niveau moet gaan piepen.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Het begrip "work a round" kan ik in deze context niet helemaal plaatsen.Maar goed ,ik vind dat je met een vier liter motor 300 km kan rijden voor dat hij gaat piepen niet zo slecht.Je kan ook een grotere tank plaatsen of wellicht twee. Of knip de zoemer ertussen uit.Is geen APK eis.Echter blijf ik bij mijn echte oplossing: gewoon eerder tanken.
Ferry

ToyotaFJCruiser (0), 5 jaar geleden

@Ferry. Ja dat ga ik doen, dat advies gaf de LPG specialist ook.

ToyotaFJCruiser (0), 5 jaar geleden

Opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota FJ Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.