Toyota VERSO: Inhoud benzine tank

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Ik heb sinds kort een Toyota Verso benzine, 2011, oorspronkelijk Duits op 16 inch wielen. Volgens de beschrijving zit er een tank in van 60 liter.
Na ongeveer 625 km (op de teller, 6.6l per 100 km) springt het signaal aan dat de tank leeg raakt. De tripcomputer geeft aan nog 45 km te gaan. Bij tanken slaat de pomp uit na 40 liter, met pijn en moeite kan er dan nog twee liter bij. Heb eigenlijk nog nooit meer dan 45 liter kunnen tanken en dat in en tank die 60 liter zou zijn. Heb de tank nog nooit echt leeg gereden, bang om te stranden, en ga tanken als indicator aan gaat. Meestal nog zo'n 40 km te gaan volgens computer en dan lang geen 60 liter tanken. Heb bij een dealer al eens laten resetten, maar dat geeft geen verbetering. Ben ik de enige met dit verschijnsel of interpreteer ik de info verkeerd?

henkska

Geplaatst door henkska (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Yaris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 5 jaar geleden

De fabrikant houd gewoon een grote veiligheidsmarge aan , zie je bij meer merken . maakt ook niet zoveel uit , tanken moet je toch , en je slurpt niet alle vervuiling die in de tank zit op.

henkska (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. Al lezend op het forum kwam ik dit verschijnsel ook al van iemand anders tegen, had ik tot nu toe niet gezien. Ik had tot voor kort een diesel auto en die hoefde ik pas na 1000 km te tanken. Dat was luxe, ook op vacanties. De dik 600 van de Verso viel me dus flink tegen. Ik rij ongeveer 1 op 14, dus tanken rond de 700 km moet kunnen.

voyager (0), 5 jaar geleden

Dat zal dan tegenvallen. Een verso is een redelijk hoge wagen, wat relatief veel luchtweerstand met zich mee brengt. Opgeteld daarbij het gewicht van de auto PLM 14oo kilo, za het verbruik nooit tot zelden zakken onder de al verkregen waarden.
Wat de tank betreft, een idee is al het lampje aanspringt, achterbank (of koffer bakmat) weghalen en vlotter opzoeken(uitnemen) en dan zien hoeveel benzine er in zit.Dan weet u het zeker.

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Henkska,

1 op 14 is een keurige waarde voor een MPV.
Het ding is zwaar en een heeft de luchtweerstand van een linnenkast.,
Tankinhoud word vaak een behoorlijke marge van in acht gehouden.
Benzine meenemen en kijken hoever je komt en daarna er 50 km van weg blijven.
Vaak kun je een heel eind doorrijden alvorens de tank echt leeg is.

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

De pomp droog laten lopen lijkt mij niet verstandig . Begin van veel problemen !

Vr. Groet.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Waarom zou je na 700km pas gaan tanken.Dan is hij bijna leeg en zoals Kaleido al aangeeft je slurpt dan al die rotzooi op.Ik zelf tank altijd nadat hij net door de helft heen is.Maar goed gebruik is bij een kwart.Goed voor je motor en je voorkomt al die discussies die hier aan gaande plaatsvinden.
Ferry

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Allen,

Ik rijd mijn tank altijd helemaal leeg, nooit geen problemen gehad.
Ik wil gewoon het volledige aantal km's gebruiken alvorens ik weer naar de pomp rijd.
En als je de tank vaak genoeg leeg rijd heb je dat probleem van vervuiling opzuigen ook niet.
Ik doe dit al jaren zo bij alle auto's die ik gehad heb.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ik denk dat gezien je Problem status ,je een van de weinigen bent. Overigens helemaal leeg zal je niet bedoelen,want dan maak je redelijk gebruik van de ANWB.Daarnaast koop je waarschijnlijk altijd nieuw.Anders ken je de geschiedenis niet van de auto.Die kan bij 2e hands behoorlijk vervuild zijn. Om die reden vind ik het niet verstandig om topic starters in deze zin voor te lichten.Je moet toch aangezien je ruim 7000 antwoorden op je naam hebt staan,begrepen hebben dat de gemiddelde leeftijd van auto,s van topic starters ongeveer vijftien jaar is en dan bedoel ik niet dat zij hem al vijftien in bezit hebben.De meeste hebben hem net aangeschaft. Maar wellicht zeggen de profs er ook nog wat over.
Ferry

primera p11 (0), 5 jaar geleden

Ferdinand,

Helemaal leeg rijd ik ook uiteraard ook niet.
Dat is russisch roulette spelen.
Maar het is niet zo dat als het lampje gaat branden dat ik gelijk naar de pomp rijd.
Ik wil wel een beetje weten wat ik maximaal kan rijden alvorens ik naar de pomp rijd.
In Nederland zit op elke hoek wel een pomp,tanken is geen probleem hier.
Maar in het buitenland is zijn er meer grotere afstanden tuseen pompen en dan wil ik wel graag weten wat ik echt maximaal kan rijden alvorens te gaan tanken.
De laatste auto die ik heb is nieuw,daarvoor allemaal tweedehandsjes van een jaar of 3/4/ 5 oud tussen de 50 en 100.000 km.
Benzine/diesel/LPG gereden.
En zoals gezegd,nooit geen problemen gehad met leegrijden.
Auto's tot hoge km standen doorgereden 300.000 +,nooit geen issues gehad met pompen,ook niet met de diesel.
Sommige mensen worden al zenuwachtig als de meter op de helft staat.
De ervaring is dat je op de reserve nog heel wat km's kunt maken en dat is wat ik gewoon heel graag wil weten.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ik tank in ieder geval eerder.Ik sleutel al zestig jaar aan auto,s en heb in ieder geval altijd begrepen dat je iets eerder moet tanken dan dat de meter met een signaal aangeeft.
Dat de profs hier niets over zeggen ,vind ik jammer.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Yaris of stel zelf een nieuwe vraag.