Toyota Corolla: Soms ratelend geluid bij starten warme motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3zzfe, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hoi,

Ik rijd een tijdje een Corolla 1.6 vvti sol met zo'n 215.000 km op de teller. Nu valt het me op dat de motor af en toe met starten, voornamelijk met een warme motor, af en toe een ratelend geluid maakt. Dit duurt ca 3-5 seconden gok ik en dan is het weg. Enkele keren heb ik het volgens mij ook bij een koude start gehoord.

De motor verbruikt zeer weinig olie voor een vvti (ca 1l op 7000-8000km) en loopt verder zeer goed. Het vermogen is absoluut nog aanwezig.

Zou dit een ketting spanner kunnen zijn die soms niet helemaal goed (meer) spant?
Ik heb laatst wel de o-ring vervangen vd spanner maar niet de spanner zelf. Het geluid maakte ie overigens daarvoor al.

Ik dacht eerst misschien ook aan de het vvti tandwiel maar ik weet van mijn oude 4age Blacktop dat je dat dan echt constant hoort.

onnaj

Geplaatst door onnaj (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.