Toyota Avensis: Roestende remschijven na reperatie

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 110

Na meerdere keren kromme remschijven, gezocht naar de oorzaak. Vastzittende remzuigers. Besloten alle 2 de remklauwen van de vooras te vervangen.

Nadat alles klaar was besloten het laatste setje schijven die nog bijna nieuw waren te laten afdraaien. Daarna teruggeplaatst met nieuwe remblokken.

Opeens kijk ik nu en de remschijf aan de bestuurderskant lijkt over het hele schijfvlak te zijn verroest, en niet zo'n beetje ook. De andere kant bevat enkele roestplekjes, maar haast niet zichtbaar.

Zijn op goede manier ingeremd en wordt haast dagelijks mee gereden.

Iemand enig idee wat de oorzaak hier opeens van is, en wat ik nou het beste er mee kan doen?

Merk schijven: Brembo
Merk blokken: Bosch

MauricevanM

Geplaatst door MauricevanM (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Remschijven zijn niet van roestvrij staal.Bij nat weer gaan ze roesten.In het begin is dat oppervlakte roest.Bij een keer remmen is dat weg.Laat je de auto een lange tijd staan,dan gaan zij wel dieper roesten. Maar ik ga er van uit ,dat je dit wel meer hebt gezien.
Ferry

kaleido 1 (1580) PRO, 5 jaar geleden

Als de roest weg gaat als je er mee gereden hebt is het niet zo spannend , als ze na een rit nog net zo verroest zijn als op de foto , dan is er iets mis , is er iets niet goed gangbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.