Toyota Starlet: defecte stelmotoren voor hoogteregeling koplamen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300

Starlet uit '96, vandaag naar technische controle, afgekeurd omwille van afstelling koplamen. Naar garage om koplampen laten af te stellen. Afstellen was nagenoeg onmogelijk omwille van defecte en vastgeroeste stelmotoren. Uiteindelijk lukte het om ze af te stellen na verwijderen van een koplamp aan de ene zijde, verwijderen van een stuk van het regelmechanisme van de stelmotor aan de andere zijde van het voertuig en het verdraaien van het stelmechanisme met een griptang. Heeft bijna 2 uur geduurd en is niet voor herhaling vatbaar. Door keur geraakt. Garagist gaf de raad om tegen volgend jaar, als we nog eens door de keur willen raken uit te kijken naar tweedehands stelmotoren. Nieuw zou mogelijk niet meer te krijgen zijn, of in elk geval véél te duur zijn t.o.v. de waarde van het voertuig. Handelaars in 'universele' en niet merk gebonden onderdelen hebben geen passende modellen. Wat ik wel vind, voor ongeveer 35 euro per stuk, zijn koplampen 'voor voertuigen zonder lichtrijkwijdteregeling'. Vandaar de misschien domme vraag: kan ik deze lampen in mijn voertuig inbouwen?
De hoogteverstelling van de lampen zit bij de betreffende wagen achteraan op de stelmotor, de zijdelingse regeling gebeurt door een soort verbinding tussen de koplamp en de carrosserie van de wagen (zit ook aardig vastgeroest en was enkel met een griptang te regelen).

brt2

Geplaatst door brt2 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 5 jaar geleden

als je voor de regeling een losse schakelaar hebt kun je de schakelaar weg halen dan hoeft hij geen hoogte verstelling te
hebben.

groetjes jan.

daandc (0) PRO, 5 jaar geleden

Informeer anders eens op het starlet forum daar zijn jongens die handelen en hebben spullen op voorraad of over .

kaleido 1 (945) PRO, 5 jaar geleden

Hoogteregeling is als zodanig niet verplicht voor deze auto , mits je de hoogteregeling bediening weg gehaald wordt , ben je toch klaar , koplampen staan nu goed dan staan ze dat volgend jaar toch ook , als je geen boom uit de grond hebt gereden .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.