Toyota Auris: Auto maakt noodstop bij het remmen

Bouwjaar: 2014, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1800

Afgelopen december hebben wij een 2e hands Toyota Auris 1.8 Hybrid Touring Sports gekocht (bij een officiele dealer). Nu had mijn vrouw gisteren opeens het volgende probleem: bij heel zacht remmen ging de auto vol in de ankers (als bij een noodstop) waardoor vervolgens ook nog de ABS in werking trad (en het ABS/EPS/TC lampje ging branden). Dit is een paar keer achter elkaar gebeurd en mijn vrouw is zich echt kapot geschrokken aangezien er makkelijk een achterligger op haar had kunnen klappen. Vervolgens is het probleem vanzelf weer weg gegaan. Mogelijk dat de vorst er iets mee te maken heeft?

Uiteraard willen wij zsm. weten wat hier aan de hand is want dit is echt levensgevaarlijk. Uiteraard gaan wij hier ook nog mee terug naar de dealer maar in de tussentijd wil ik zelf zoveel mogelijk uitgezocht hebben. Heeft iemand enig idee wat dit kan veroorzaken? Alvast heel erg bedankt!

Arnova

Geplaatst door Arnova (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Auris? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Het is mij niet duidelijk welk en hoeveel lampjes er branden, want EPS staat voor Electric Power Steering.
Brandt er 1 lampje met de afbeelding van een auto en 2 slipsporen? Of branden er 3 lampjes?

Zie voor een overzicht van de lampjes: https://www.toyota.co.uk/owners/vehicle-...

Arnova (0), 5 jaar geleden

Sorry, ik bedoelde niet EPS maar ESP (tikfoutje). Het is inderdaad het lampje van de auto met 2 slipsporen. Die knipperde overigens zei mijn vrouw en volgens de gebruiksaanwijzing klopt dat wel want dat doet ie ook in het geval de ABS actief is.

Zojuist ook met een OBD2-lezer uitgelezen en die geeft aan dat er geen storingen zijn (huidig/opgeslagen).

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Dat er geen storingen zijn, zegt nog niets. Die OBD2-lezer kan alleen de motor en de automatische versnellingsbak uitlezen.
Er zou ergens anders best wel een storing kunnen staan.

Het lijkt mij overgens gewoon garantie. Dus gewoon naar de verkoper gaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Auris of stel zelf een nieuwe vraag.