Toyota COROLLA: Koppeling kraakt

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 3ZZ-FE, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Beste mede forum leden,

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen. Mijn koppeling kraakt bij het intrappen.
Het schijnt volgens de garage geen last te kunnen maar ik zou graag willen weten of dit mogelijk op te lossen is(ik kan niet zo goed tegen piepjes en kraakjes).

Wat ik al geprobeerd heb is de boel inspuiten met dunne olie. Echter heeft dit maar voor 2-3 dagen gewerkt en toen kwam het "kraken" weer terug.

Heeft er hier iemand enig idee?

Ik kijk uit naar de reacties.

Wat info over mijn auto:

Het is een Toyota Corolla uit 2005
Hij heeft 170.000 km gelopen.

lennaert720

Geplaatst door lennaert720 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Corolla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Waar kraakt het , bij het pedaal ?

lennaert720 (0), 5 jaar geleden

Ja bij het pedaal! Je hoort ook wel iets als je onder de motorkap luistert. Maar ik weet voor 99% zeker dat het bij het pedaal kraakt.

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

De stift die in het kommetje zit smeren met grafietvet wil wel langer helpen en de nylon busjes inspuiten met teflonspray.

lennaert720 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor het antwoord (excuus voor de late reactie, komt door drukte). Mag ik vragen waar die nylon busjes zitten?

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Even wat anders , weet je zeker dat het bij je pedaal weg komt en niet bij de overbrenging bij de versnellingsbak , heb een corolla gehad , wel iets ouder maar daar kwam het bij de cilinder weg bij de bak , misschien om eens met 2 te luisteren.

lennaert720 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, waar zit die overbrenging onder de motorkap?
Ter info: Ik heb de garage laten kijken(in januari) wat het kon zijn en die zijden dat het in het mechanisme zat(daarvan werd ik niet veel wijzer) en dat het laten vervangen heel duur zou zijn en niet nodig omdat er niks aan de hand is behalve een kraakje.

Maar ik ga graag zelf op onderzoek uit wat precies de oorzaak is zodat ik kan kijken hoe duur het laten repareren zou zijn.

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Op de versnellingsbak ter hoogte van het koppelingshuis zit een hydraulische cilinder , die de hevel bediend om de koppeling vrij te trappen , daar kraakt het vaker dan bij het pedaal , luister maar eens met de motorkap open en laat iemand anders het pedaal in trappen , motor niet laten lopen.

lennaert720 (0), 5 jaar geleden

Goedenavond,

Dat heb ik gedaan. Je hoort wel wat gekraak maar je hoort het naar mijn mening meer als ik binnen in de auto zit. Een handig familielid heeft wel het één en ander ingespoten en toen is het kraken even weggegaan. Ik heb het idee dat het ergens op het schutbord zit.

kaleido 1 (1425) PRO, 5 jaar geleden

Bij het schutbord aan je pedaal zit een stift die in een kommetje valt van de bovenste hydraulische cilinder , loopt in een rubberen hoes , daar kan het kraken , geen wd40 of iets dergelijks in spuiten , maar white greas of vaseline in smeren , dit geld ook voor de pen beneden bij de bak ,
Misschien staat er op you tube wat , onder clutch pedale sqeak corolla

lennaert720 (0), 5 jaar geleden

Dank u wel voor alle tips! Ik ga ermee aan de slag. Gelukkig kon het geen last volgens 2 garages dus dat scheelt weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Corolla of stel zelf een nieuwe vraag.