Toyota AVENSIS: Wit poeder/aanslag op dashboard

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1AD-FTV, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 93

Hallo Toyota vrienden. Ik ben zeer tevreden met mijn Toyota uit 2007 met 379.000 op de teller. Ik wil er dus nog liefst minimaal 21.000 mee rijden. Dat begrijp je.
Echter verlies ik op dit moment koelvloeistof. Van alles is al gecontroleerd. Onder druk is er geen lekkage gevonden in het koelvloeistofsysteem en er is ook een koppakkingtest gedaan. Niets aan lekkage gevonden. Zelf een hele nacht onder druk levert geen verlies op. Gek toch? Ook met draaiende motor niet!

Wat me wel opvalt sinds ik het verlies bemerkt hebt (omstreeks dec 2018) is dat mijn dashboard een witte aanslag krijgt/poeder en beetje vettig aanvoelt. Het lijkt uit de verwarming te komen bij het raam.
Is er iemand die dit kan verklaren. Misschien daar ergens lekkage en dat dat witte poeder/aanslag iets van gedroogd koelvloeistof is ?

Ik hoop dat iemand dit kan verklaren en wat de mogelijke oplossing is van dit probleem.

Pollewops

Geplaatst door Pollewops (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1420) PRO, 5 jaar geleden

Als je koelvloeistof verliest , zou dit op een lekke kachelradiateur kunnen wijzen.
Kijk eens onder aan je kachelhuis of daar de boel niet nat of vettig is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.