Toyota Avensis Verso: hulpveren monteren

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1azfe

hallo,

ik ben voornemens hulpveren te monteren op mijn avensis Verso.

nu heb ik hulpveren van MAD op het oog of van ST, welke zijn eenvoudiger te monteren? Moeten bij de Avensis Verso de schroefveren verwijderd worden of kunnen de hulpveren na het opkrikken van de auto "ingeschroefd" worden zonder demontage?

Hoe lang is een garage er ongeveer mee bezig als ik besluit het niet zelf te doen?

alvast bedankt voor de reacties!

jabijl

Geplaatst door jabijl (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Avensis? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Google maar eens , dan zul je voldoende info vinden wat er moet gebeuren , is geen klein klusje , you tube staat het 1 en ander.
Ze komen binnenin de bestaande veer .

jabijl (0), 4 jaar geleden

beste Kaleido, ik heb al flink gegoogled en dat is ook de reden dat ik de vraag hier stel...

volgens de ene site is het een fluitje van een cent (ook volgens gebruiksaanwijzing MAD): schokbreker losnemen, auto opkrikken uit veren en hulveer inschroeven.....30 minuten werk

volgens een andere site moeten de originele schokbrekers gedemonteerd worden, en dat is bij deze auto, ook volgens het garagehandboek, een flinke klus: wielen verwijderen, uitlaat verwijderen, remleidingen afkoppelen, dynamische demper demonteren etc......dan ben je wel even bezig....zeker als je niet over een brug beschikt :-(

dus......ik hoop dat iemand hier uitsluitsel kan geven :-)

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Dan zul je meer gegevens in moeten voeren , bj bv.
Ondertussen je bj. gevonden 2002 als ik het goed heb , dan denk ik dat je een losse schokbreker hebt met een losse schroefveer tussen as en chassis , dan is het schokbreker aan de onderkant los , as met beleid laten zakken , veer er tussenuit pakken , en de hulpveer samen met de originele veer weer terug plaatsen , dat is een niet zo grote klus en thuis op de straat gewoon te doen.

jabijl (0), 4 jaar geleden

hallo kaleido,

dat is inderdaad zoals MAD het beschrijft in de montagehandleiding.......ik weet voldoende

bedankt!

kaleido 1 (945) PRO, 4 jaar geleden

Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Avensis of stel zelf een nieuwe vraag.