Toyota STARLET: Rijverlichting blijft branden na uitzetten motor en verlichting

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 4E-FE

Ik heb een probleem met de rijverlichting van de auto.

Wat voorgeschiedenis:
Ik heb vanwege een gesprongen kachel radiateur het dashboard in zijn geheel losgehaald om bij de kachelradiateur te komen om te vervangen. Bij mijn weten zo voorzichtig mogelijk als kan net de kabelboom omgegaan bij herplaatsing van het dashboard. Na installatie heb ik nu na het probleem dat mijn rijverlichting met de linkse verlichting schakelaar niet meer uit gaat. Het vreemde is dat het soms wel uit gezet kan worden tijdens het rijden, en soms niet. Bij het uitnemen van de contactsleutel in de off stand, blijft de verlichting van de voorste koplampen branden. De rest van de autoverlichting gaat wel uit. Achterste lampen bijvoorbeeld. Heel willekeurig dus. Ik heb de schakelaar al open gehaald en bekeken, maar kan geen vreemde situatie in het functioneren van de schakelaar constateren. Nu haal ik de min pool van de batterij onder de motor kap om ervoor te zorgen dat ik de volgende dag kan rijden zonder dat mijn batterij leeggehaald wordt door de verlichting. Zeer irritant. Ander bijkomend probleem is dat de motor van de aanjager bij het aanzetten het wel doet en de andere keer weer niet. Ik heb bij mijn weten de kabelboom zoals het moet weer weggewerkt achter het dashboard. Ik zit te denken aan het relays van de verlichting of Computermodule die verkeerde signaal geeft, of het contactslot dat al verouderd en versleten is want ik kan tijdens het rijden de sleutels eruit trekken terwijl de motor blijft draaien.

Ja een heel verhaal mensen, maar het voornaamste waar het mij om gaat is het oplossen van het verlichtings probleem en de aanjager. Iemand ideeën hoe dit het best te tackelen?

saheedn

Geplaatst door saheedn (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Toyota Starlet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

daandc (0) PRO, 4 jaar geleden

Ik denk dat je een massa bent vergeten terug te plaatsen of niet goed vast gemaakt .

En dat je aanjager en of je verlichting massa zoeken bij elkaar .

Er zit er eentje op de buis in het midden onder je dashboard en bij je zekeringkast A stijl .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Toyota Starlet of stel zelf een nieuwe vraag.