Volkswagen Lupo: Lupo draait te laag stationair

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

De Volkswagen Lupo van mijn broer draait op stationair met te weinig toeren, rond de 800 toeren. Hierdoor slaat hij vaak af. Wat is het optimaal aantal toeren en hoe is dit handmatig of elektronisch aan te passen?

Alvast bedankt

icebreaker

Geplaatst door icebreaker (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Het stationaire toerental is normaal, +/- 850 rpm

Afstellen is niet mogelijk,waarschijnlijk is er een ander probleem,reinig het gasklephuis eens en laat het in de basisafstelling zetten..of laat hem eens uitlezen.

Gr Stefan

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=stefan84]Het stationaire toerental is normaal, +/- 850 rpm

Afstellen is niet mogelijk,waarschijnlijk is er een ander probleem,reinig het gasklephuis eens en laat het in de basisafstelling zetten..of laat hem eens uitlezen.

Gr Stefan[/quote]
Mee eens,daarna ff verder kijken.

icebreaker (0), 14 jaar geleden

Bedankt,

Ik zal morgen eerst even het gasklephuis schoonmaken. Indien dit geen verbetering oplevert breng ik hem naar de garage. Ik kom er morgen nog wel op terug of het gelukt is of niet.

Indien iemand anders dit leest, hier staat hoe je dit moet doen: http://www.lupoclub.nl/phpbb/viewtopic.p...

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem is dat hij na het schoonmaken weer ingeleerd moet worden met de testkast.Doe je dit niet dan kan hij alleen maar slechter gaan lopen na het schoonmaken.Wat je kunt doen is gasklephuis eraf schroeven en reinigen,dan weer monteren en dan ff langs een dealer of garage rijden,vraag gewoon een monteur of ie het ff kan doen is 2 minuten werk en anders zul je ervoor moeten betalen,let erop dat hij eerst leerwaardes wist en daarna pas gaat inleren,dan zou het theoretisch goed moeten zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.