Volkswagen Passat: krijg linkerachterportier niet open, deur op kinderslot

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

Hallo (HELP) , ik heb een probleem met een passat 3c (2006), linkerachterportier met kinderslot erop gaat zowel van buiten als van binnen niet meer open. Ik hoor wel een tik als ik op de afstandbediening druk. De garage zegt dat ik even moet wachten, te koud?!. Ik heb een gevoel dat als ik aan de deurkruk trek, geen overbrenging plaatsvind. Heeft dit ook met een kabeltje te maken en hoe kan dit probleem het beste oplossen, zonder al teveel schade aan te richten. Dank Cor

corbarney

Geplaatst door corbarney (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

26 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je geluk hebt gaat hij inderdaad open na het opwarmen van de auto.
Daarna moet de kabel worden vervangen van van het portierslot, eventueel portierslot meevervangen.

corbarney (0), 14 jaar geleden

Hee benny, dank voor je antwoord. Weet je als het verwarmen niet lukt. Hoe de kabel kan worden vervangen? Zijn er tekening van uit het handboek reparatieboek VW. ?

ReneR (0), 14 jaar geleden

Hallo

Hangt de deurklink echt slap erin, of zit er nog enige weerstand op?
Maw gaat hij nog terug de deur in?

corbarney (0), 14 jaar geleden

Ja hij gaat nog wel terug, maar slapjes, niet zoals bij andere deuren, waar je een behoorlijk weerstand (veer) voel.

ReneR (0), 14 jaar geleden

Als je de deurklink naar buitentrekt en je laat hem los, gaat ie dan vanzelf weer naar binnen, of niet?
Je moet er proberen achter te komen of dat kabeltje nog vast zit aan de deurklink.
Zonee, dan is het kabeltje kapot of losgeschoten.
Zoja, dan zit er iets in het slot niet goed. (Misschien toch de lage temperaturen)

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als je nu eens aan de andere kant kijkt waar precies dat lipje zit van je kinderslot kun je mischien met ijzerdaad aan de linkerkant dat lipje omtrekken ,wilde vroeger bij bepaalde auto's wel eens lukken misschien bij jou ook

ReneR (0), 14 jaar geleden

Bij VW moet je dat met een schroevendraaier doen.

corbarney (0), 14 jaar geleden

Hallo, dank voor het meedenken, maar het lipje is in werkelijkheid een soort schroef die aan de kopse smalle kant van de deur vlak bij het 'echte'slot, zit. Dus ik kan er zowel van buiten als van binnen niet bij, daar het op de grens van binnen en buiten zit, vlak bij de slotvanger Als je begrijpt wat ik bedoel. En je weet ik krijg de deur niet open

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij een passat zit de kabel niet rechtstreeks aan de kruk dus daar kom je zo niet bij.
Deurbeplating zal er eerst af moeten en dan moet de drager van het raammechanisme er af om bij de kabel en het slot te komen.

corbarney (0), 14 jaar geleden

Hallo, denk. Heb je idee hoe het beste zonder al teveel schade de deurbeplating eraf kan halen, deur is dicht immers, en verder hoe werkt het mechanisme deurkruk, naar slot toe? Dank Cor

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als je nu je raam laat zakken kun je dan niet op een of andere manier met een strip of ijzerdraad je deur openmaken,ik heb hier zo'n strip liggen zoals anwb heeft die ze gebruiken als je je sleutels op het contact hebt laten zitten en de deur hebt dichtgegooid als de deur open is werkt dit wat makkelijker

corbarney (0), 14 jaar geleden

kun je mij een foto van die strip sturen. corbarney@hotmail.com. Zou mooi zijn

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

dat is niks aparts gewoon een ijzeren strip van 50 cm lang 3 cm breed en onderop beetje lip aan gebogen dun plaatmateriaal

corbarney (0), 14 jaar geleden

Hoi Robby10030, dan is het de vraag waar moet ik de lip achter plaatsen?

corbarney (0), 14 jaar geleden

ZIjn er suggesties?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

[quote=corbarney]ZIjn er suggesties?[/quote]
Benny gaf een suggestie.....
Lepelen met een strip gaat niet lukken daar is het slot te complex voor.

Gr. paul

corbarney (0), 14 jaar geleden

Hé Paul, dank voor je bericht. Binnenpanel eraf halen, zonder schade te maken. Lukt dat? en hoe?

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Binnenpaneel zonder schade demonteren is een kunst, dat gaat vaak niet lukken omdat niet alle schroeven bereikbaar zijn.
Vaak pak ik dan de luchtzaag en zaag er een opening in...., het is dan niet anders, het portier zal toch weer moeten kunnen functioneren.
Een los paneel is overigens gewoon verkrijgbaar.

Gr. paul

corbarney (0), 14 jaar geleden

Dank Paul, Wat denk je dat het totaal mij gaan kosten?En is er mogelijkheid tot coulance (VW PON)? Groet Cor

ReneR (0), 14 jaar geleden

Misschien het proberen waard:
Aan de buitenkant flink tegen het portier aan duwen thv het deurslot, zodat deze 'beter' in het slot gaat.
Ik weet niet of dit model passat 'knopjes' aan de binnenkant heeft (degene die omhoog gaan
als je de cv opent). Als deze aanwezig zijn dan hier flink aan trekken en tegelijkertijd de deurklink(buitenzijde) proberen.

corbarney (0), 14 jaar geleden

Beste Rene, geen knopjes.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Probeer dit eens:

Raam helemaal opendoen,pak de bovenkant van deurpaneel (tussen ruit en paneel) en trek deze weg naar binnen toe zodat de bovenkant van de deur zichtbaar is (iets tegelijk omhoog trekken),dan de brede strip verwijderen (omhoog trekken),kan allemaal wat stroef gaan maar gewoon wat harder trekken.
Pak dan een lange ijzeren staaf niet te dik.
Kijk de deur in met een zaklamp en als het goed is zie je ter hoogte van de buitengreep het slot zitten,zit een witte kap overheen.
Geef de afstandsbediening aan iemand anders en laat diegene telkens op de "open" knop drukken zodat je de hele tijd de centr.vergrendeling hoort en laat diegene ook tegelijk telkens aan de buitengreep trekken,als jij dan tegelijk best hard met die staaf of dat slot tikt dan gaat hij meestal 9 van de 10x open.

corbarney (0), 14 jaar geleden

Allen, ik heb de wagen naar de schade afdeling van VW gebracht. Deze heeft de buitengreep afgezaagd en kon dan de deur openmaken. Deurslot en buitengreep vervangen. Kosten (incl BTW) 300 euro. Ik ben wat blij.

corbarney (0), 12 jaar geleden

Allen, ik heb de wagen naar de schade afdeling van VW gebracht. Deze heeft de buitengreep afgezaagd en kon dan de deur openmaken. Deurslot en buitengreep vervangen. Kosten (incl BTW) 300 euro. Ik ben wat blij.

Erik Slotboom (0), 8 jaar geleden

Om even in te haken op dit probleem, waar ik nu 2 dagen mee gestoeid heb. Het scheelt om de auto met de desbetreffende deur in de zon te zetten en aan de buitenzijde op de deur te slaan met je vuist (doe dit op de handgreep) terwijl iemand anders op de ontgrendelknop drukt van de AB terwijl deze persoon van binnenuit meermalen probeert aan de hendel te trekken van de deur.

In het algemeen word gezegd slot vervangen, ECHTER bijna altijd word dit probleem veroorzaakt door de micro-switch die je aan de buitenkant van het slot ziet zitten, deze blijft vaak "plakken" door hard en taai geworden vet restjes enz.
Vandaar dat herhaaldelijk tikken op het slot of stompen op de klink helpt, daardoor springt deze switch los.

Oplossing is dus deze schoon te maken met een overvloed van dun smeermiddel om deze restjes op te lossen. (geen remmenreiniger dit tast vaak kunststof aan) en vervolgens wat dun lagervet aan te brengen aan de buitenkant van het contactvlak. om de boel weer te smeren.

In het ergste geval en een handig persoon is het ook mogelijk deze micro-switch te vervangen. (kosten ongeveer een euro of 5) dit is echter een priegelwerk en vaak is het afdoende hem te reinigen en te smeren.

Ik hoop dat iemand anders ook nog wat met deze info kan.

    Hallo,
    Kan dit de oplossing zijn voor mijn probleem??
    Ik heb een Passat B6 van 2006 en daarvan gaat het linkerportier niet van het slot met de Afstandbediening, ik kan hem wel van binnen open maken. Als de portier open is dan kan ik hem wel op slot maken met de afstandsbediening.
    Wie heeft er een tip??? - martijn1974 (0), 4 jaar geleden

vw-hobby (0), 6 jaar geleden

Is hier van een detail foto te downloaden?

Roland

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.