Volkswagen Passat 1999: Centrale vergrendeling probleem Passat, maar dan alles tegelijk • VWVariant @ 16/02/2010, 13:42

  Volkswagen Passat
  bouwjaar: 1999
  brandstof: Benzine
  motorcode: 1800, automaat

  Hier veel gelezen over Centrale Vergrendeling problemen, maar mijn Passat heeft alles tegelijk. Heeft iemand dit ooit bij de hand gehad?

  1. Achterdeuren zitten altijd op kinderslot, dus alleen van buitenaf te openen (is niet te veranderen).
  2. Rechter-achterdeur blokkeert regelmatig en is dan niet te openen. Na enige tijd gaat ie weer gewoon mee open en dicht.
  3. CV reageert niet op afstandsbediening, alleen de achterklep gaat dan open en dicht.
  Tot slot:
  4. Elektrische raam bestuurdersportier werkt niet en spiegelverstelling werkt niet. CV reageert niet ook op afstandsbediening. Ik wissel dan de twee kleine zekeringen om van de CV (bovenin de zekeringkast) en dan werkt alles weer normaal. Valt na enige tijd weer uit, wissel de zekeringen en het werkt weer normaal???

  Zou het vervangen van de stuurunit in de deur alle problemen verhelpen? Nu voor de APK wil de garage het slot van de achterdeur vervangen (vanwege het blokkerende kinderslot op de rechterachterdeur)maar ik vraag me af of het probleem niet elektronisch is? De centrale schakelaar in de bestuurdersstoel heeft een centrale knop voor de kindersloten, die zou defect kunnen zijn. De rechterachterdeur is vaak niet open te krijgen, maar reageert dan ineens weer normaal. De zekeringen omdraaien en de spiegel, elektrisch raam en ontvanger AB werken ook weer!!

  Alles werkt en functioneert dus eigenlijk 100% goed! Totdat het om beurten uitvalt!!!

  Wie weet de oplossing voor dit merkwaardige probleem?


 • Punt @ 16/02/2010, 15:35

  Goede middag Wim dat motortje in de achterklep blokkeert vaak, is op voorraad. Haal de binnenbekleding van de klep en doorgrondt het hefboom-systeem. het gaat vaak net om een paar mm waarom de knop het slot niet meeneemt , of heeft de jouwe een micro schakelaar. De pootjes van de zekeringen zou je v vormig kunnen buigen ze zitten misschien te los..Succes

 • P. Kelder @ 16/02/2010, 15:43

  Ben bang dat de comfortmodule onderwater staat dit komt nog weleens voor.
  Diverse storingen zijn dan het gevolg.

  Gr. paul

 • VWVariant @ 16/02/2010, 16:13

  Bedankt voor jullie snelle reacties. De achterklep werkt tot nu toe probleemloos en reageert als enige altijd goed. Ik denk dat die een eigen ontvangertje heeft want als de hele afstandsbediening uitvalt reageert de achterklep nog wel.
  De comfortmodule lijkt me een hele goede om te onderzoeken maar waar ziet die? In de deur bij de bestuurder of ergens anders? Want zomers heb ik inderdaad veel minder problemen dan 's winters. Dus het zou kunnen dat vocht in de comfortmodule bevriest en dan voortdurend storingen geeft. 's zomers heb ik alleen last van de blokkerende rechterachterdeur en dat ze beiden op het kinderslot blijven zitten. En 's winters dus overal last van.

  De garage waar ik de APK heb laten doen heeft een nieuw slot voor de rechterachterdeur besteld omdat die niet van binnenaf open wil. Maar nu ik thuiskom merk ik dat de linkerachterdeur ook niet open wil. Er volgt ook geen reactie op het herhaaldelijk in- en uitdrukken van de centrale (kinderslot)schakelaar tussen de toetsen van de raambediening.

  Het lijkt me goed om de comfortmodule dan te vervangen of eerst te onderzoeken, maar waar vind ik die, enig idee?

  Alvast bedankt, Wim Vos.

 • P. Kelder @ 16/02/2010, 16:33

  Wim

  De comfortmodule bevind zich onder de bekleding bestuurderszijde.

  Gr. paul

 • VWVariant @ 21/02/2010, 16:02

  Zaterdagmiddag de Passat maar eens onder handen genomen. Eerst de auto gewassen en nogmaals gecontroleerd dat er geen water meer in de afvoerbak bleef staan. Dat heb ik al twee keer eerder gehad en toen stond er flink wat water in de bak. Maar de afvoer is nog steeds mooi schoon en er zit geen afvoerklep meer in de weg. Dus alles schoon en het water wordt direct afgevoerd. de kindersloten van de achterdeuren omgezet, toen gingen de beide portieren weer gewoon van binnenuit open.

  Aan de hand van jullie tips en de gebruiksaanwijzing op de VWPassat pagina, alles binnenin open geschroefd om te kijken of er water in de comfortmodule zou staan. Gezien het feit dat de afvoerbak al twee keer eerder onder water had gestaan wel een reƫle optie.
  Eerst de voetsteun verwijderd, alle bedrading keurig schoon en droog. De ruimte eromheen ook geen spoor van vocht of oude lekkages.

  Daarna de vloerbedekking verwijderd, daaronder alles droog en schoon, ook geen spoor van lekkages. Alle kabelbomen, bedrading enz. ziet er nieuw uit. De module zelf is ook helemaal schoon en droog.

  Dus daar ligt het probleem niet. Intussen heeft de garage het slot van de rechterachterdeur vervangen door een nieuwe. Dan zou het probleem van de blokkerende achterdeur verholpen zijn zeiden ze en dan kon hij APK-goedgekeurd worden. En ja hoor, volgende dag blijft de rechterachterdeur weer gewoon op slot zitten Dus terug ermee, en na een paar keer CV erop en eraf loopt alles weer mee zoals het hoort, voor even! Nu blokkeert ie weer, te pas en te onpas. Net als voorheen .

  De centrale vergrendeling functioneert momenteel nog probleemloos, maar weigert regelmatig. Dan werkt de achterklep alleen op de CV. De rest van de deuren niet, de spiegelverstelling werkt dan ook niet en het elektrische raam aan de bestuurderskant niet. Ik draai dan de zekeringen om (de kleine zekeringen met het sleuteltjesymbool). Dan werkt ie weer voor een paar weken. Ik heb de zekeringen al eens vervangen, zonder resultaat. Het CV probleem doet zich alleen voor bij koud weer. In de zomer heb ik daar geen last van. Wel van de blokkerende deur.

  Nou een heel verhaal mensen, de comfortmodule is onderzocht maar het probleem is er nog. Misschien iemand nog een idee voor een oplossing? Want ik snap er niets meer van.

 • ReneR @ 22/02/2010, 13:43

  Misschien iets met de raam-module, die zit aan het raam-motortje vast.
  Als hier iets mis mee is werkt de hele boel niet meer.

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • OBDpartners
 • jobmotive2
 • Hippored
 • obdpartners
 • smeets solutions
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer