Volkswagen Transporter: Prpbleem met koelsysteem T3 turbodiesel is opgelost

Bouwjaar: 1986

excuus voor mijn late antwoord,het probleem met het koelsysteem en de koude kachel is opgelost,ontluchten van de kachel heb ik opgelost door de slang van de kachel te onderbreken door een T stuk met ontluchtingsnippel van een peugeot 205 kachel slang,motor laten draaien met ongeveer 2000 toeren kachel op de warme stand zetten en het ontluchtings nippeltje openzetten totdat er koelvloeistof uitkomt,dit wel een paar keer herhalen,wat betreft het ontluchten v/h koelsysteem zelf,die tip heb ik van de T3side vernomen,de neus v/d bus min.40cm omhoog,nadat de motor op bedrijfstemp.is dan de dop v/h.overdruk vaatje losdraaien,het ontluchtingsventiel,van de radiateur drie slagen open draaien,dan de motor starten en de motor ongeveer 2500 toeren laten draaaien,totdat alle lucht uit het koelsysteem is verdwenen,het kan wel enige tijd duren,voordat alle lucht eruit is,maar deze methode werkt goed is mijn ervaring,met dank aan de T3 side.
groeten Bert

BertErnster

Geplaatst door BertErnster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Netjes, en idd, het is bijzonder omslachtig met deze bussies

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.