Volkswagen Passat: stuur scheef en bonken bij insturen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Onze auto heeft vorige week een nieuwe stuurhuishoes gekregen voor de apk. Sindsdien staat het stuur scheef in de auto en hoor je af en toe een knarsend geluid bij insturen. Geluid lijkt links voor weg te komen. Zou eea met elkaar verband kunnen houden? En wat is de mogelijke oorzaak?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 8 jaar geleden

De auto is na de rep. niet opnieuw uitgelijnd (beetje slordig) dat is de reden dat het stuur niet meer in het midden staat.

Gr. paul

Vincent86c (0), 8 jaar geleden

En zou het niet-uitlijnen ook het knarsen bij insturen kunnen verklaren?

kaleido 1 (1580) PRO, 8 jaar geleden

Of een montage fout ?
Op onderzoek uit zou ik zeggen , wiel er af en kijken.

Vincent86c (0), 8 jaar geleden

Het knarsen bleek een licht verbogen ankerplaat bij het linkervoorwiel, ontstaan waarschijnlijk bij de onderhoudsbeurt aan de auto. Had niks te maken met het vervangen van de stuurhuishoes dus. Het scheve stuur werd inderdaad veroorzaakt door het niet opnieuw uitlijnen van de wagen na het vervangen van bovenstaande hoes. De garagist erkende dit en heeft dit alsnog kosteloos uitgevoerd. Prima service dacht ik zo!

primera p11 (0), 8 jaar geleden

Als het prima service was geweest hadden ze netjes een proefrit gemaakt en hadden ze dit geconstateerd.
Nu moet je er als klant achter komen,maar goed,het is allemaal opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.