Volkswagen Tiguan: kraken

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Vermogen (kw): 150

Hallo allemaal.
Ik weet het is lastig om de oorzaak een krakend geluid te lokaliseren als je de auto ter plaatse hebt, dus zeker als je het hier moet beschrijven en je kunt het niet horen, maar toch probeer ik het.

Als ik met Tiguan een bocht nader (30 km zone) en laat de auto door de bocht heen rollen en geef na de bocht weer gas, dan is er een krakend geluid te horen, het geluid begon met een bocht naar rechts, nu ook naar links, als ik recht uit rij hoor je het geluid niet, ook niet als ik over een verkeersdrempel rij. Als ik pas ga rijden dan is het geluid het ergste, bij koud weer lijkt het geluid erger te zijn.

Dealer heeft de motor steunrubbers vervangen, maar het geluid is er nog steeds, nu "denkt" men dat het de rubbers van de aandrijfassen het geluid produceren.

Wie weet raad ?

jan4919

Geplaatst door jan4919 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Tiguan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

als je na de bocht weer gas geeft,dan staat het stuur nog niet recht? je maakt a.h.w nog steeds de bocht?
En het geluid klinkt een beetje als of glazen knikkers op elkaar stoten?
In dat geval zou ik de buitenste homokinetische koppelingen van de aandrijf assen verdenken.
Geluid reproduceren door op een parkeerplaats b.v met volledige stuuruitslag eens flink op te trekken.

jan4919 (0), 7 jaar geleden

Sorry voor mijn late reactie Jaker, nee het lijken geen glazen knikkers die op elkaar stoten, meer metaal dat niet goed vast zit geschroefd.

Op een parkeer plaats heb ik het ook al uit geprobeerd, het is echt alleen maar op het moment dat ik weer gas geef, daarna is het weg.

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

De verbindingsstangen van de stabilisator kunnen ook wel eens geluid maken,het komt er dan meestal uit als je onder een hoek over een drempel gaat.
In het stuur is niets te voelen?

jan4919 (0), 7 jaar geleden

Als ik over een drempel ga hoor ik niets en aan het stuur ook niet, het is alleen te horen als ik een bocht van 90 graden maak, voor de bocht gas los en op het moment dat ik weer gas geef, is het geluid er.

jan4919 (0), 7 jaar geleden

Zou goed kunnen dat het de verbindingsstangen van de stabilisator zijn, moet zelf maar eens op zoek gaan, want de dealer kan het niet vinden, zij verdenken de rubbers van de aandrijfassen, maar dat kan ik mij niet voorstellen, dan zou je het toch constant horen als je de bocht om gaat, lijkt mij.

jan4919 (0), 6 jaar geleden

Opgelost ! Het geluid kwam uit het subframe, waar één bout niet helemaal goed vast zat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Tiguan of stel zelf een nieuwe vraag.