Volkswagen GOLF: Drukgroep of versnellingsbak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hoi All,

Vandaag de golf even langs de dealer gebracht voor een "wintercheck" bij aankomst niets aan de hand, na een dik uur te hebben gezeten was alles klaar en kon ik mijn auto weer pakken.

Nu krijg ik de auto sinds het wegrijden plotseling echt enorm moeilijk in de eerste versnelling? moet echt rammen.. kan dit met de drukgroep te maken hebben? Als ik hem eenmaal in de 1 heb rijdt de auto gewoon normaal geen rare geluiden etc.

De rest van de versnellingen gaan gewoon normaal en soepel, heb direct de VW dealer gebeld en die zeggen ook wij hebben hier niets mee gedaan enkel de check.

Aangezien het enkel om de 1ste versnelling gaat is mijn vraag kan dit met de koppeling en of drukgroep te maken hebben?

gaat om een golf 4 (1.6 16v AZD motor) uit okt 2001 . versnellingsbak is ERT
heeft deze auto ook een 2massa vliegwiel?

KJALMELO

Geplaatst door KJALMELO (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

Hallo,ik neem aan dat je stilstaat en dan in 1 wil schakelen.
Als je op dezelfde manier in achteruit schakelt gaat het zonder bijgeluiden?
Indien wel gewoon in de achteruit gezet kan worden zal het schekelmechanisme waarschijnlijk agesteld moeten worden.

KJALMELO (0), 7 jaar geleden

Ja klopt vanuit stilstand. motor aan of uit maakt ook geen verschil. Achteruit kan er wel gewoon in..

Gaat echt alleen om de 1.

zet de auto er neer niks aan de hand krijg de sleutels terug en vanaf dat moment direct moeilijk in de 1. heb de bal onder de pook al ingevet en schakelstangen ingespoten met wd40 helaas zonder resultaat.

schakelstangen stellen kan dat zo plotseling gebeuren dan? Had k dan niet al eens moeite moeten hebben?

kaleido 1 (1345) PRO, 7 jaar geleden

Misschien wel , maar soms gaat het gewoon stuk , controleer de schakelkabels eens.

KJALMELO (0), 7 jaar geleden

Auto staat inmiddels bij de garage en wordt vandaag volledig nagekeken. hopelijk valt het mee en ligt het enkel aan de afstelling van het schakelmechanisme of is er iets kleins kapot.

wordt vervolgd.

KJALMELO (0), 7 jaar geleden

De auto weer terug en volgende de garage is het probleem dat er teveel speling zit op de schakelstangen boven op de bak, hieraan is niets te verstellen.

Krijg de auto wel in de 1 als ik de pook heel iets indruk net zoals ik hem in zijn achteruit zet. Ga eens een aantal slopen af om te kijken naar wat andere schakelstangen.

Het ratelen wat ik meende te horen is volgens de monteur pingelen... hij vertelde dat ik eens een andere brandstof moest tanken.

klopt het dat mijn auto een vast vliegwiel heeft?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.