Volkswagen NEW BEETLE CABRIOLET: Raammechanisme

Graag wil een beroep doen op jullie kennis: ruitmechanisme VW Beetle defect. Nieuw mechanisme bestellen kan maar....Volgens de dealer is er een modificatie geweest waardoor er ook een nieuwe motor nodig is (van slechts 300 euro....) Hij kan me niet vertellen wat de modificatie is en of het op een of andere manier toch te fiksen is met de oude motor. Heeft iemand een idee? Ik heb foto's van de bevestiging beschikbaar.

Jonn32

Geplaatst door Jonn32 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen New Beetle? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jaker (0) PRO, 7 jaar geleden

De modificatie bestond uit het met loctite lijm vastlijmen van de motor aandrijf ronsel in het mechanisme.
Ik weet niet of je de motor daarna nog van het raammechaniek kan scheiden.
Het vastlijmen was volgens de fabriek noodzakelijk omdat anders de vertanding uit kon slijten door een te grote speling.

kaleido 1 (1610) PRO, 7 jaar geleden

Je kunt kijken wat de toestand is van het tandwieltje op het asje van je motor , is deze nog "goed" dan zou je alsnog een nieuw mechanisme en het motortje vast lijmen in het mechaniek kunnen overwegen.
Is een joint for life oplossing.

Jonn32 (0), 7 jaar geleden

Ok, dank voor de input. De motor en het aandrijftandwieltje zijn nog in orde. Vandaar deze wedervraag: Zitten op het nieuwe mechanisme dan nog wel de drie bevestigingspunten voor de motor? (foto geplaatst) Of zijn die er af zodat de motor er alleen op gelijmd kan worden?

P. Kelder (0) PRO, 7 jaar geleden

De bevestiging op 3 punten staan los van de modificatie.

Gr. Paul

Jonn32 (0), 7 jaar geleden

Opgelost. Vandaag het nieuwe mechanisme opgehaald bij de dealer en gemonteerd. Oude motor past zonder problemen op het nieuwe mechanisme dus waarom ze je een nieuwe motor a 300 euro aan proberen te smeren is mij een raadsel....Extra tip: reset is ruit een keer helemaal openen, schakelaar effe vasthouden, dan ruit volledig sluiten en schakelaar effe vasthouden. Zakken van de ruit bij openen van de deur werkt dan ook weer.

Hans4040 (310) PRO, 7 jaar geleden

Mooi zo.
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen New Beetle of stel zelf een nieuwe vraag.