Volkswagen GOLF: Foutcode P0172

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CBZ, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 77

Beste mensen,

Ik loop al lange tijd met een foutcode die maar terug blijft komen, er lijkt geen eind aan te komen.
De foutcode is P0172 en geeft aan dat het verbruik te rijk is, daarbij komend komt het soms voor dat als de motor warm is en ik de koppeling in duw hij eerst nog een halve tour maakt voor dat hij terug valt, erg irritant dus.
Wat er al aangebeurd is: versuiver vervangen, benzine filter vervangen, labdasonde vervangen gasllephuis schoongemaakt en opnieuw ingeleerd. Tot nu toe heeft het allemaal niets geholpen, Wie kan mij helpen?

Mvg
Martijn

MH1994

Geplaatst door MH1994 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (400) PRO, 7 jaar geleden

ik zou eens beginnen met het vacuumcircuit/carterventilatiesysteem zorgvuldig te controleren. (liefst met een rookmachine oid)

MH1994 (0), 7 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, ik ga het laten onderzoeken ik hoop dat het gaat helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.