Volkswagen TOURAN: ratelend / puffend geluid

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BXE, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Hallo,

Wanneer de motor van mijn auto goed warm is (uurtje snelweg) en de buitentemperatuur is boven de 25 graden instaat er een rammelend / puffend geluid onder de auto vandaan. Dit is al een paar jaar zo, maar heb de indruk dat het steeds sneller voorkomt. De auto blijft gewoon prima rijden en zodra hij enigszins is afgekoeld is het weer weg. In de winter nergens last van. Na een lange rit gister heb ik even bij stilstand staan luisteren en als ik de koppeling indruk wordt het een stuk erger. Een paar jaar geleden is de koppeling vervangen, kan het daar mee te maken hebben? Ik merkte ook gister op dat hij wat lastig schakelt naar z'n 2, moest dit rustig en met beleid doen. Bij koude motor nergens last van.
Ik heb ook aan het koelsysteem zitten denken, maar hij verbruikt geen water. Ik heb ook nog aan het uitlaatspruitstuk zitten denken of daar misschien een scheur inzit, maar kan dit niet checken. Auto is in onderhoud bij de VW dealer in Heerenveen.

jeroen415

Geplaatst door jeroen415 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Misschien kan de dealer even kijken onder de auto...op de brug?

jeroen415 (0), 6 jaar geleden

Probleem is dat het zich alleen voordoet na een lange rit bij warm weer.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Zou het twee massa vliegwiel kunnen zijn

jeroen415 (0), 6 jaar geleden

Kun je dat uitleggen waarom u dat denkt?

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

In het tweemassa vliegwiel zit ook een speciaal vet ,voor smering en demping,afgedicht men een membraan,als hiervan wat uitgelekt is(hoeft niet per se' op de koppelingsplaat terecht te komen),
is het mogelijk dat bij hoge temperatuur de demping onvoldoende wordt waardoor de geluiden hoorbaar worden
de drukplaat kan ook weleens gaan "wankelen"Axiale speling,dit is dan vooral merkbaar als de druk eraf is(kopeling ingetrapt).
Dit alles denk ik dan omdat er ook problemen met het schakelen zijn.
Overigens kan ook een defecte vrijloop van de dynamo vreselijke bijgeluiden geven,te zien dat de riem spanner dan niet meer rustig staat maar hevig trilt.

jeroen415 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor het uitgebreide antwoord, ik ga hiermee naar de garage!

jeroen415 (0), 4 jaar geleden

Opgelost

jaker (0) PRO, 4 jaar geleden

Wat was het?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.