Volkswagen POLO 37 KW: trekhaak /canbus

Bouwjaar: 2012

Beste,

Ik ben zelf bezig met het monteren van een trekhaak op een VW Polo uit 2012.

Nu loop ik tegen het volgende punt aan, het aansluiten van de bedrading op het canbus systeem.
Het is bijna onmogelijk om de bedrading op het canbus systeem aan het te sluiten, daar er bijna geen ruimte is onder het dashboard. Ook begrijp ik dat de lichtknop eruit moet, maar in de beschrijving staat hier geen reden voor.

Het zijn in totaal 3 draden die op het canbus systeem moet worden aangesloten. In de beschrijving staat het heel simpel, maar ik kom er niet makkelijk bij.

Heeft iemand de gouden tip om dit aan te sluiten?
Alvast bedankt.

bas010

Geplaatst door bas010 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

hallo,ja je moet wel een beetje een slangenmens zijn om erbij te komen.
Het makkelijkst is eerst de stekers van het boordnet te halen(even onthouden waar de zwarte en de witte zitten, dat vergemakkelijk de montage achteraf. en dan het hele boordnet eruit te halen.
Zo krijg je wat meer ruimte om de stekers te openen.Let op dat je de canbus low en high draden niet verwisseld aansluit.,de andere draad is voor de remlichten en zit in de andere steker.
Het verhaal van de lichtschakelaar is denk ik omdat daar een schroef achter zit van de onderste dashboard afdekking, uit te bouwen voor meer toegankelijkheid.
suc 6

bas010 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Jaker, ga van de week weer is proberen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.