Volkswagen SCIROCCO: Motor

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CAV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 118

Dat het tunen uit eindelijk niet het beste is wat ik kon doen dat blijkt maar had meer gehoopt op een goedkopere oplossing of andere alternatieven.

Robbertvlak

Geplaatst door Robbertvlak (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Robbertvlak (0), 6 jaar geleden

Goedemiddag,

2 jaar geleden heb ik een volkswagen scirocco gekocht met het bouwjaar 2009. De kilometer stand was op dat moment 78.000km. Echt super blij mee alleen na een jaar kreeg ik er problemen mee. Hij begon te stotteren en liep niet lekker meer. Oorzaak: Er lekte olie in de turbo. Oplossing een heel nieuw motorblok en een nieuwe turbo, dit met een volkswagen dealer geregeld maar wel een gerefusiseerde. Scheelde de in de kosten en toch 12 maanden garantie. Na dit vreselijke bedrag te hebben betaald reed hij uiteraard weer heerlijk. 12 maanden later garantie voorbij niks aan de hand, grote beurt allemaal prima, toen wilde ik eigenlijk een stapje verder en heb ik wellicht in mn eigen vingers gesneden laten tunen bij tunex en zomaar liefst 50pk erbij te krijgen. Nog geen maand later, stotteren en niet in een keer meer kunnen doortrekken naar de 130.. probleem verkeerde afstelling waarschijnlijk want zuurstof olie klopte niet meer en wellicht zijn de zuigers verbrand. Volkswagen dealer haalt zn handen er vanaf omdat hij getuned is. Tunex zegt auto is ouder dan 2 jaar dus sorry.. kan iemand me helpen? Moet ik ze toch aansprakelijk stellen of is dit mijn eigen schuld. En kent iemand die toevallig zelf of adres heeft die wat goedkoper is voor een ander blok dan een volkswagen dealer want deze auto heeft alles, dus wil hem niet zomaar kwijt!!

ferdinand (0), 6 jaar geleden

Ik zou in eerste instantie eens "laten" kijken wat er nu echt aan mankeert.Wellicht valt het mee.
Ferry

Robbertvlak (0), 6 jaar geleden

Gister de auto opgehaald bij de vw- dealer, de auto rijdt momenteel op 3 cilinders en compress 2 valt ook bijna uit, zuigers zijn vermoedelijk verbrand door verkeerde brandstofregeling.. waarschijnlijk door verkeerde software. Aanrader garage: niet meer mee rijden.

jan T (5) PRO, 6 jaar geleden

ja dat tune is niet wijs de motoren zijn al kleiner met meer pk en dan is tune teveel.
heb er al meer gezien met verbrand zuigers na tune.
zal waarschijnlijk weer ander blok in moeten want meestal is de cilinderwand beschadigd maar dat weet je pas als het uitelkaar ligt.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.