Volkswagen GOLF: Vliegwiel/ koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BKD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Beste leden,

Ik heb vorige week een golf 5 2.0 tdi uit bj 2005 gekocht.
Ik weet dat de vliegwiel vervangen moet worden(tik geluid en auto trilt stailtionair). Maar af en toe schakelt het erg moeilijk (soms zit t vast in zn eerste of tweede versnelling of achteruit) als ik auto uitschakel en weer aan dan is er niks aan de hand. En de koppeling blijft soms hangen halverwege en als ik tikje aan geef springt het weer omhoog. Heeft het met de vliegwiel te maken allemaal? Gewoon vliegwiel en koppelingset vervangen? Wie weet precies de oorzaak?

Golfv2

Geplaatst door Golfv2 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

2004 dus..
Heb je dat niet gemerkt tijdens de proefrit?
En wat zei de verkoper hierover?

ricky (0) PRO, 6 jaar geleden

Zoiets moet je voelen om er wat zekers van te kunnen zeggen maar het lijkt inderdaad op een defecte koppeling en/of vliegwiel.
Ook kan je 2 problemen hebben: vliegwiel defect ivm gerammel en koppelingcilinder(s) defect ivm dat pedaal niet juist aanvoelt maar dat is zo te voelen en te beoordelen door een monteur met een beetje kennis. Dus idd of terug gaan naar die verkoper of een monteur er mee laten rijden en zijn conclusie horen.

Golfv2 (0), 6 jaar geleden

Ik had vandaag geen 1 keer last van de pook die vast zat maar koppeling blijft wel halverwege terug hangen af en toe.

Bij de testrit was de motor al warm waardoor je de tik geluid stationair niet hoort en de tril voel je zeker als je in zn vrij houd. Ben langs garage geweest voor de tik geluid en tril en hij zei 99% door de vliegwiel. Ik ga dus komende week de vliegwiel vervangen maar daarnaast is er dus de koppeling probleem nog. Geen idee door wat dat komt.

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Om bij het vliegwiel te komen moet de koppeling eraf....zet je toch gelijk een nieuwe koppelingsset erop?

Golfv2 (0), 6 jaar geleden

Dat lees ik ook op het internet. Wat kan nog meer vervangen worden? Ik lees ook de druklager?

Hans4040 (190) PRO, 6 jaar geleden

Drukgroep, koppelingsplaat, druklager en vliegwiel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.