Volkswagen TRANSPORTER BESTEL D 96 KW AUT: P0299

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: AXD, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 96

Ik heb sinds vorige week een T5 AXD Automaat. Wagen bij aankoop getest en wegens beperkt budget zo gekocht.
Nu rij ik vrijdag naar Amsterdam en bij Hoofddorp ineens al het vermogen kwijt. Met pijn en moeite de afrit gehaald. Opnieuw gestart en het was weer weg. Maar het kwam ook iedere 10 minuten weer terug. Wij naar de vw dealer. Computer uitgelezen en het advies was absoluut niet meer rijden. Diverse foutcodes maar die waren allemaal sporadisch en 1 foutcode was een probleem P0299 onderdruk Turbo.
Toch maar naar huis gereden en vandaag aan het sleutelen geslagen. Eerst maar een beurt gegeven alle olie ververst brandstof filter en dat filter gevuld met injector reiniger. Alle luchtbuizen gereinigd de egrklep schoon gemaakt. En de KAT leeggemaakt want er was weinig flow.
Daarstraks gaan rijden maar binnen 200 meter bij 60 km weer noodloop. Dus tijdens het rijden contact uit en starten. En toen ging hij als de brandweer. Heerlijk doortrekken en hij rijdt weer super. Alleen als ik hem 5 minuten stil zet en start moet ik na 200 meter weer de bus uit noodloop halen en opnieuw starten en dan gaat hij weer. Turbo werkt dan ook super. Maar ik weet even niet meer waar ik het moet zoeken.

Iphone888

Geplaatst door Iphone888 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Iphone888 (0), 5 jaar geleden

Ik heb het gevonden.

Na lang zoeken ben ik alle vacuum slangen langs gegaan. en blijkbaar was de vacuumpot aan de turbo kapot,

rijdt weer als een trein.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.