Volkswagen Golf IV: Verstopte brandstoftank

Brandstof: Diesel, Vermogen (kw): 50

Mijn Golf IV (2de hands gekocht) brandstoftank is verstopt
Het tanken gaat slechts langzaam, bij snel vullen loopt de tank over
Heb geprobeerd met een tuinslang het vuil (bladeren?) door te duwen maar dar lukt niet
Ik kan de slang maximaal ongeveer 1 meter induwen, dan zit ie vast (tegen een aanslag?)
Heb een tekening van de brandstoftank gezien en die bestaat uit een lang smal toevoerkanaal en de eigenlijke tank
Zit er soms een filter tussen het toevoerkanaal en de tank?

Weet iemand hoe ik het vuil er kan uithalen?

Mvrg

Xurgo

xurgo

Geplaatst door xurgo (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Tuurke43 (0), 5 jaar geleden

Hallo, er bestaan van die flexibele scopen eventueel aansluitbaar op de smartphone met ledlichtjes op de kop van de lens en ik zou daar eens een kijkje mee nemen via de vulopening van de brandstoftank. Grtn.

kaleido 1 (1325) PRO, 5 jaar geleden

HEEEEEEEEEL vreemd verhaal , brandstoftank verstopt en dat lijkt me dan ook logisch als je vuil/bladeren de tank in probeert te prakken.
Lijkt mij niets anders dan , alles er onderuit halen en goed schoon maken , of mis ik ergens iets ??

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ik denk dat de vulslang niet helemaal goed zit.Ik heb sinds kort een Jeep Wrangler.
Die had er ook last van .Ik moest langzaam tanken en dan ging het wel .Bij snel tanken liep hij over en sloeg af. De vulslang goed gemonteerd en geen last meer. Hoe overigens bladeren in je vulslang kunnen komen is mij een raadsel .Zit er geen dop meer op.En als dat zo is , doe dan wat Kaleido zegt.En dan met een slang er in proppen.Had dan een bladzuiger genomen.
Ferry

Alexks (0), 5 jaar geleden

Beste,

zoals eerder gemeld , kijk goed wat het euvel kan zijn ? het beste is de tank er onderuit halen ! let wel dat je bij schoonmaken (als dat het is) van binnen goed droog en evt spoelen met spiritus. Maar eerst goed controleren... evt een andere tank vd sloop eronder .

Succes

xurgo (0), 5 jaar geleden

Hallo iedereen bedankt

@Tuurke43: ik heb gekeken en gezien dat er een kurk stop juist voor een soort terugslagklep zit
(hoe die erin gekomen is mag joost weten, het is een 2de handswagen, ooit gevandaliseerd?)

Iemand enig idee hoe ik die eruit kan halen?

Xurgo

Tuurke43 (0), 5 jaar geleden

Eventueel een scherpe naald aanbrengen aan het einde van de scoop die je gebruikt hebt en er in prikken (induwen), of iets dat kleeft aanbrengen en hopen dat de kurk niet vast (geklemd) zit. Als je de tank vult tot aan de vulmond, komt ze dan niet mee omhoog al drijvend? (indien niet is er een grote kans dat ze geklemd zit doordat je eerder met een tuinslang geduwd hebt?). Succes.

Alexks (0), 5 jaar geleden

of was de voorganger ooit zijn dop kwijt en heeft er een kurk in gedaan?
Word toch denk ik wel een kwestie van tank er onderuit.... want de kurk blijft drijven en komt dan een wel een keer voor de opening en sluit dat af. Als het goed is zit er op de tank een deksel vd benzine meter, haal die eraf en probeer de kurk eruit te pulliken.kijk even in je kofferbak bij de achter rugleuning of daar een reparatie deksel is , zoja dan bevind zich daaronder een deksel van de tank (in mijn audi A4 wel)

alexks

Tuurke43 (0), 5 jaar geleden

@Alexks, de kurk kan niet voorbij die terugslagklep en kan dus niet tot aan die opening geraken. We weten ook niet hoe groot die kurk is (diameter?).
@xurgo, als je erin slaagt om de kurk tot aan de vulmond te brengen door de tank te vullen zou je eventueel met een alleszuiger kunnen proberen ze er uit te "zuigen"?

Alexks (0), 5 jaar geleden

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ......Ik zou dat NIET doen de kans dat je benzine opzuigt of damp is heel groot voor een explosie mbt vonken van de koolborstelmotor. NIET DOEN !!!!!!!!!!!!!!!!

Alexks (0), 5 jaar geleden

geeft je benzine meter wel de juiste aan , en hoe weet je dat het een kurk is?

xurgo (0), 5 jaar geleden

Probleem opgelost

Het idee van Tuurke gevolgd.

Met een naald, bevestigd aan een "trekveer" (waarmee je elektrische draden door buizen trekt), geprikt in de kurk (jawel, een kurk van een wijnfles) en voorzichtig de trekveer eruit getrokken.

De kurk zat voor de terugslagklep van de brandstoftank.

Hoe die erin is gekomen is mij een raadsel

Dank aan allen die ideeen aanbrachten

Xurgo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.