Volkswagen Golf V: Schudden/trillen bij stationair lopen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1896, Vermogen (kw): 77

Beste lezers,

Ik zoek een antwoord en of reden voor mijn probleem. Golf V 1.9 TDI uit 2004, schud lichtjes als hij stationair draait. Met uitlezen krijg ik storing aan gloeibougies, die inmiddels vervangen zijn maar het probleem blijft zich voor doen.
Heeft iemand hier toevallig ervaring mee ?
Mvg,
Onur34

Onur34

Geplaatst door Onur34 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Je zou kunnen proberen met een geschikt uitlees apparaat b.v vagcom om de correctie waarden van de verstuiver voor rustig stationair draaien te controleren. zie deze link http://www.gerritspeek.nl/vag-com_verstu...
Als er 1 verstuiver "vast" staat meestal op -2,9mg/s ,dan is deze defect en regelt niet meer.
Het is ook mogelijk dat het tweemassa vliegwiel zijn beste tijd gehad heeft,waardoor de regeling het niet meer kan bijbenen.

Onur34 (0), 5 jaar geleden

@jaker
Bedankt voor je reactie. Iemand die het zelfde probleem heeft ervaren gaf aan dat het opgelost was na het vervangrn van vliegwiel. Ik ga ermee aan de slag deze week!

Audidriver73 (0) PRO, 5 jaar geleden

Je zou ook de nokkenas timing kunnen uitlezen, deze kan iets verlopen als distr riem ouder wordt of niet met juiste blokkeergereedschap vervangen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.