Volkswagen Lupo: schakelt heel stroef

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine

Dag,
Mijn Lupo schakelt sinds anderhalve maand steeds stroever. Nog even en kan helemaal niet meer schakelen. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn? Er zijn geen geluiden bijgekomen. Mijn garage denkt dat ik een nieuwe koppeling nodig heb maar ik kan me niet voorstellen dat daarmee de oorzaak is verholpen. Alvast dank voor uw reactie.
groetjes, margriet

mkosse

Geplaatst door mkosse (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

benny daems (0), 5 jaar geleden

Gaat de koppelinspedaal stroever?
Gaat de hendel stroever of wat is juist het probleem?

mkosse (0), 5 jaar geleden

de koppelingspedaal is altijd zwaar geweest en die voelt nog steeds hetzelfde. het is de schakelpook die gaat heel zwaar, maakt niet uit in welke versnelling je gaat of dat de motor koud of warm is.

benny daems (0), 5 jaar geleden

ook als de motor niet draait?

mkosse (0), 5 jaar geleden

heb ik niet uitgeprobeerd, ga ik nu doen

mkosse (0), 5 jaar geleden

Ja ook als de motor uit staat

benny daems (0), 5 jaar geleden

dan kan het al zeker de koppeling niet zijn, ik weet niet of het een schakelstang of kabels zijn, maar lijkt me eerder dat daar een probleem van smering is

mkosse (0), 5 jaar geleden

mijn garage monteur is zo goed als overtuigd dat het de koppeling is. waarom kan het dat niet zijn volgens u? dan heb ik wat argumenten om die tegen te werpen ;-)

kaleido 1 (980) PRO, 5 jaar geleden

Als de motor uit staat en de koppeling niet bediend wordt , en hij schakelt nog zwaar heeft het niets met de koppeling te maken , dan gaan de kabels gewoon zwaar of het mechanisme op de bak , smeren is een optie.

mkosse (0), 5 jaar geleden

kaleido@
ik heb terwijl de motor uitstond wel de koppeling bediend om te kunnen schakelen . Maar ik moet de koppeling dus niet bedienen en wel schakelen. ik ga het weer uitproberen, bedankt voor deze opmerking!

mkosse (0), 5 jaar geleden

ik heb de koppeling nu niet gebruikt met de motor uit en hij schakelt nog steeds zwaar..

kaleido 1 (980) PRO, 5 jaar geleden

Dan schakelmechanisme controleren , systeem los nemen op de bak om te kijken of het in de kabels zit of in het mechanisme op de bak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.