Volkswagen POLO: Slaat af bij verkeerslicht en houdt in op snelweg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Mijn Volkswagen Polo heeft het probleem dat hij vaak afslaat bij het verkeerslicht als ik van de snelweg afkom. Ook heeft hij soms het probleem dat hij tijdens het rijden op de snelweg ineens het toerental laat zakken, om het een seconde later weer op te pakken. Op dat moment gaat de cruisecontrol ervan af en moet ik hem opnieuw instellen. Dagteller en dergelijke blijft gewoon staan.

Uitlezen biedt geen oplossing. Iemand enig idee wat het probleem en de eventuele oplossing kan zijn?

Alvast bedankt voor de moeite!

JohnBiem

Geplaatst door JohnBiem (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

benny daems (0), 5 jaar geleden

Hoi, Ik zou eens proberen (als het een carburator is) met startgas op de voet van de carburator te spuiten, als daar valse lucht gezogen wordt krijg je dikwijls zo een fenomeen.
Indien toerental stabiel blijft is dat alvast ok, is het goedkoopste testje

JohnBiem (0), 5 jaar geleden

Benny,

Bedankt voor je reactie. Deze auto is helaas niet voorzien van een carburateur. De oplossing zal dan toch ergens anders moeten liggen.

DGCARSHARELBEKE (0) PRO, 5 jaar geleden

ik zou dat toch eens proberen op de inlaat colector mischien valse lucht tussen inlaatcollector en culasse .
baat het niet schaad het niet

djoeri (0) PRO, 5 jaar geleden

Heb je de auto al eens uitgelezen? En controleer je vacuumleiding vanaf je rembekrachtiger tot aan het inlaatspruitstuk deze scheuren wel eens vooral achter het rubber hoesje, toevallig geen hard rempedaal na uitzetten motor?

asfaltrocker (0), 4 jaar geleden

Klinkt als egr klep

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.