Volkswagen SCIROCCO GT 70KW U9: Uitlaat monteren aan spruitstuk

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: JH, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 70

Vandaag bezig geweest om uitlaat pakkingen tussen spruitstuk en cilinderkop te vervangen. Best een rotklus. Lastig bij te komen en de Scirocco heeft een lange motorkap. In ieder geval met een beetje doorzettingsvermogen heb ik alles losgekregen en de nieuwe pakkingen erin gezet. Het probleem waar ik nu tegenaan loop is het vastzetten van het spruitstuk met de voorpijp. Deze zijn niet gebout, maar zitten vast met 2 spanklemmen. Hier is een speciale tool voor verkrijgbaar om deze klemmen los te nemen of vast te zetten, al maakt het het nog steeds een lastig klusje. Ik krijg de klemmen niet meer vast!. Tussen voorpijp.en spruitstuk zit een metalen ring als afdichtende pakking. Zodra ik de klem er aan 1 zijde op krijg, gaat de ring scheef zitten, en krijg je de klem aan de andere zijde er nooit meer op! Wat is hier het addertje onder het gras? Zo moeilijk kan een uitlaat monteren toch niet zijn?.
Bij de VW Golf 1 schijnen ook dezelfde klemmen te worden gebruikt. Hoe moet dit? Ik kom niet verder zo

vincent86c-1

Geplaatst door vincent86c-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Scirocco? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Er is een speciaal stuk gereedschap voor om die klem te spannen cq . uit te buigen .

Echter als je zijdelings genoeg ruimte hebt kan het ook zonder . Smeer wel eerst die ring in met grafietvet.

Uitlaat over links bewegen zodat de linker klem er op kan en vervolgens naar rechts zwaaien en met eventueel een hulp de rechter klem er op .

Het is even de trukendoos openen.

Succes.

vincent86c-1 (0), 5 jaar geleden

Dat speciale gereedschap had ik, maar na 1× gebruik (demontage van 2 klemmen) is deze al stuk. Maar evengoed al zou ik dit gereedschap gebruiken: als je eerst de ene klem monteert, dan gaat de afdichtring toch scheef zitten? Daardoor is de spanner tekort om de 2e klem ver genoeg uit te rekken zodat deze over de uitlaatdelen valt

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Die ring vormt a.h.w. een kogelkop ! Meerdere malen zo die pijp vast gemaakt als je maar ruimte hebt om te zwaaien.

Vr. Groet.

Theo Sparenburg (0), 5 jaar geleden

Voordat je de klemmen gaat monteren wellicht met een blokje en een krik de uitlaat goed omhoog drukken?


vr.gr. Theo

vincent86c-1 (0), 5 jaar geleden

Ik heb zelf een tool gemaakt met 2 stuks 65mm uitlaat klemmen. Hiermee kon ik de beugels voor het spruitstuk open schroeven en vervolgens inderdaad het spruitstuk omhoog gekrikt. Toen kon ik de beugels er zo op klemmen.

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Heb je daar een afbeelding van .??

Vr. Groet.

Punt (35) PRO, 5 jaar geleden

Grandioos ! Er is wel ontzettend veel kracht voor nodig ,het origineel pakt de ogen beet en dat gaat al zwaar.

Vr. Groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.