Volkswagen Golf V: Waterlek passagiers kant

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn golf 5 gti. Het gaat om een 3 deur zonder dakraam.
Ik ben er achter gekomen dat het tapijt en isalatie materiaal er onder aan de passagierskant compleet doorweekt is.

Ik heb de water afvoer onder de voorruit compleet schoon gemaakt. Wanneer ik water over de voorruit spuit loopt het netjes weg door/achter de wielkasten. Er loopt dan ook water naar binnen via de vloer van de auto. Ik heb op de fotos aangegeven waar het naar binnen komt.

De deurrubbers lijken overal goed te zijn en rondom nergens sporen van water te zien.
Het interieurfilter is verwijderd geweest en die was mooi droog. Naast de opening van het interieur filter zit een zwarte plastic "bak", hier zit een klein afwaterings gaatje in, deze lijkt droog te zijn. In de A pillar zelf lijkt geen water te lopen, als ik door de gaten naar binnen kijk zie ik een stoffige, droge ruimte. Ik vermoed dus dat het niet vanaf boven komt, maar durf dit niet met zekerheid uit te sluiten.

Waar zou het water vandaan kunnen komen? Is het normaal dat er water loopt achter de plek waar het nu naar binnen komt? Ik zou de naad van binnen kunnen dicht kitten, maar als het water niet aan de andere kant van de naad hoort te zitten, los ik liever de oorzak van het probleem op.

Hoor graag, Gr Freek

crookedd

Geplaatst door crookedd (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

crookedd (0), 4 jaar geleden

Iemand die mij hier bij kan helpen?

kaleido 1 (1425) PRO, 4 jaar geleden

Is mij niet helemaal duidelijk waar op de fot s nu het water weg komt , misschien met een filtstift een pijl of iets zetten ,
Auto heeft geen schade gehad dat slecht is gerepareerd , hoe zien de kitnaden in de paravanbak er uit , geen roestschade in de paravan bak ?

crookedd (0), 4 jaar geleden

Aan de onderkant van de deur zit een "tuit" die een stuk in de dorpel valt. Deze "tuit" is voor de afwatering van het water dat door de deur loopt via de raamrubbers. Normaal gesproken zit er een dop in de dorpel, waardoor het water niet de dorpel in kan maar via de buitenkant weg kan. Deze dop zat er bij mij niet meer in, waardoor er water in de dorpel liep. Op de eerste foto die ik heb bij de eerste post heb toegevoegd is een rode circel te zien, hier kwam het water vanuit de dorpel dus de kabine binnen.

Zie de laatste foto voor een voorbeeld(niet mijn auto). Een vriend van mij heeft een 5 deurs golf 5 gti en die heeft een ander afwater systeem. Geen "gat" in de dorpel met afdicht dop en geen tuit aan de deur. Deze heeft kleine gaatjes aan de onderzijde van de deur, als ik andere fora moet geloven is dat ook zo bij de golf 6.

Dit propbleem nog niet eerder gezien, en ik heb flink rond gezocht omdat ik het lek zelf nergens kon vinden. Onderstaand een link naar de tekening waar de afdichtdop op te zien is.

Doordat er een hoop water in heeft gestaan is de dorpel aan de voorzijde behoorlijk verroest, dit heb ik inmiddels hersteld, zie fotos.

Bedankt voor de hulp!

Nummer 22 op onderstaande pagina.
Onderdeel nummer 1k3831469
https://volkswagen.7zap.com/nl/mex/golf+...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.